© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Tersan’dan PARLEVLİET & VAN DER PLAS’a gemi

NB1119 yapı numarasına sahip geminin çelik kesme işlemlerine Nisan 2023'te başlandı. Limanı Hollanda'nın Katwijk şehrinde olacak olan gemi, Tersan'ın uzun vadeli ortağı Skipsteknisk tarafından tasarlandı ve toplam uzunluğu 111,5 metre.

Sınıfında yakıt açısından en verimli motora sahip olacak; Wartsila 32. Geminin tasarımı yakıt tüketimi, emisyonlar ve gürültü için optimize edilirken; gemide balıkların soğutulması, dondurulması ve saklanması için çevre dostu soğutucu gazların kullanılması planlanmaktadır.

Sauna ve fitness alanı da dahil olmak üzere geniş ve konforlu yaşam alanları ile gemide 60 kişiye kadar konaklama imkanı olacak. Geminin dünya çapında konuşlandırılması planlanıyor. Ringa balığı, sardalya, uskumru, istavrit ve mavi mezgit gibi pelajik türleri hedef alacaktır. Tüm avlar gemide dondurulacak ve %100 insan tüketimine yönelik olacaktır.

Tersan Tersanesi'nin P&P grubu ile işbirliği uzun yıllara dayanan bir geçmişe sahiptir. P&P, 2015 yılında Tersan Tersanesi'nden iki adet 82 metre uzunluğunda inşa edilmiş kıç dondurucu trol balıkçı teknesi (M/V Kirkella ve M/V Mark) teslim almıştı ve ayrıca Tersan Tersanesi ayrıca P&P grubu için eski bir gemi inşa ediyor; NB1108 Jan Maria. Ocak 2023'te lanse edilen Jan Maria'nın 2023'te teslim edilmesi planlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER