© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Tersanede patlama Bir kişi hayatını kaybetti

Tuzla Tersanesi’nde bir geminin atık deposunda patlama yaşandı. Gelen ilk bilgiye göre bir kişi hayatını kaybetti. Patlamaya ilişkin İstanbul Valiliğinden açıklama geldi.

İstanbul Valiliğinden Tuzla'daki patlamaya ilişkin açıklama

Konuyla ilgili İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, “Saat 10.30 sularında Tuzla ilçemiz Tersaneler bölgesinde yürütülen çalışmalar sırasında bir geminin atık deposunda gaz sıkışması sonucu patlama meydana gelmiştir.

Patlamada bir işçi hayatını kaybetmiş olup, bir işçi de hafif şekilde yaralanmıştır. Olaya itfaiye ve AFAD ekipleri müdahale etmiş, yaralı işçi tedavisi sağlık ekipleri tarafından ayakta yapılmıştır” denildi.

"Slop tankında gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın patlamaya ilişkin açıklamasında şu sözler yer aldı:

"Tuzla Kıran Tersanesi’nin kuru havuzunda bulunan 'Sea Princess' isimli tankerin slop tankında ilk belirlemelere göre gaz sıkışması sonucu patlama meydana gelmiştir. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'müze ait ŞARK isimli römorkörümüz ivedilikle bölgeye yönlendirilmiştir. Olayla ilgili tahkikat geniş çaplı olarak başlatılmıştır."

GİSBİR açıklaması

Tuzla Aydınlı Koyu’ndaki Tersanemizde Parlama Olayı

Değerli Basın Mensupları,

Tuzla Aydınlı Koyu'nda bulunan üyemiz olan tersanemizde, 14 Ağustos 2023 tarihinde saat 09:45 sularında bir parlama meydana gelmiştir.

Olay, tamirat için tersanemize yanaşan yabancı bayraklı bir tankerde, tersane izni alınmadan gemi mürettebatı tarafından gerçekleştirilen sıcak işlem sırasında meydana gelmiştir. Ne yazık ki, bu olay sonucunda yabancı uyruklu bir gemi mürettebatı vefat etmiş, diğer bir gemi mürettebatı ise hastanede ayakta tedavi altına alınmıştır.

Parlama anında gerekli tüm tedbirler hızla alınmış ve müdahale ekipleri anında olay yerine ulaşarak gereken müdahaleyi gerçekleştirmiştir. Ekiplerimiz, olay yerindeki çalışmalara devam etmekte ve gerekli incelemeleri titizlikle sürdürmektedir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER