© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

TOBB, Akreditasyon Sistemi Denetiminden Geçen Oda ve Borsaların Sertifikalarını Verdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Akreditasyon Sistemi Denetiminden Geçen Oda ve Borsaların Sertifikalarını Verdi.

TOBB tarafında gerçekleştirilen törene; TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Türk Loydu Endüstri ve Belgelendirme Sektörü Direktörü A. Selim Kılıç ile oda ve borsa başkanları katıldı.

Hisarcıklıoğlu gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada; şu an 365 oda ve borsadan 278'inin akredite edildiğini, 35'inin de sürecinin devam ettiğini belirterek, tüm oda ve borsaların akredite olmasını hedeflediklerini söyledi.

2005 yılından itibaren TOBB tarafından yürütülen TOBB oda/borsa Akreditasyon sisteminin eğitim ve denetim hizmetleri Türk Loydu’nun yetkin eğitmen ve denetçileri tarafından gerçekleştirilmekte.

Türk Loydu; TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi kapsamında 2022 yılında Nisan ayına kadar olan süreçte 33 adet denetim, 21 adet eğitim gerçekleştirmiş olup faaliyetlerine halihazırda devam etmekte.

Akreditasyon Sisteminde önemli rol oynayan oda/borsa genel sekreter ve akreditasyon sorumlularının yetkinliklerini geliştirmeye yönelik olarak TOBB ile birlikte sertifikalı akreditasyon sorumlusu yetiştirme programı pilot uygulamalar tamamlanmış olup, programa başlanmıştır.

Akreditasyon projesine paralel olarak, Oda ve Borsalara yönetim sistemleri belgelendirme (ISO 9001, ISO 14001, ISO 10002, ISO 27001) denetimleri gerçekleştirerek Türk Loydu’ndan belgelendirilmesi sağlanmıştır.

 

 

 

 

HABER GÖNDER

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER