© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Togo'da Deniz Korsanları İlk Kez Yargılandı

Gine Körfezi'ne kıyısı bulunan Batı Afrika ülkelerinden biri olan Togo'da, deniz korsanları ilk kez yargılandı.

Mayıs 2019'da Togo sularında 'G-DONA I' tankerini ele geçirmeye çalışan dokuz korsan, Lome mahkemesinde yargılandığı davada 12 ila 20 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Yedi Nijeryalı, iki Togolu ve bir Ganalı olmak üzere toplam 10 korsan, "deniz haydutluğu, kasıtlı şiddet ve örgüt kurma" suçlarından yargılandı.

Kaçan ve uluslararası tutuklama kararı ile karşı karşıya olan Ganalı korsan, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bir Togo vatandaşı beraat ederken, diğer sekiz korsana 12 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verildi.

Savcı Kodjo Gnambi Garba gazetecilere verdiği demeçte, ''deniz suçlarına asla taviz vermeyeceğiz." dedi.

Gine Körfezi'ndeki korsan saldırıları, mürettebatları fidye için kaçırmak eylemleri, denizaşırı ticari gemilere baskınların çoğu güneydoğu Nijerya'dan çeteler tarafından gerçekleştiriliyor.

Uluslararası Denizcilik Bürosunun (BMI) son raporuna göre, 2020'de dünya çapında kaydedilen 135 korsanlık faaliyetinin 130'u bu bölgede gerçekleşti.

Mayıs ayında, dünya armatörlerinin en üst çatı kuruluşu BIMCO, Gine Körfezi'nde artan korsan saldırılarının önlenmesi için harekete geçerek bir ilke imza atmış ve dünyanın önde gelen 100 armatör firma ve yetkililerinin ön imzasıyla 'Gine Körfezi'nde Korsanlığı Önleme Deklarasyonu'nu yayınlamıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER