© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Türk Loydu Klaslı Deniz Polis Devriye Botu’na “En İyi Tasarım Ödülü”

Türk Loydu Klası altında İzmir Shipyard’ın inşa ettiği "Deniz Polis Devriye Botu IZ1500 AL deniz platformları kategorisinde ‘En İyi Tasarım Ödülü’nün sahibi oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla tasarım kültürü oluşturmak ve Türkiye’deki tasarımcıları dünyaya tanıtmak amacıyla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Design Week Türkiye 2021 (Türkiye Tasarım Haftası) kapsamında en iyi tasarım ödül töreni düzenlendi.Gözüyılmaz Mühendislik bünyesinde faaliyet gösteren İzmir Shipyard tarafından inşa edilen Türk Loydu Klaslı ” Deniz Polis Devriye Botu IZ1500 AL” deniz platformları kategorisinde ‘En İyi Tasarım Ödülü’nü kazandı.
 
Tamamen H321 Marin Alüminyum’dan üretilen IZ1500 serisi botlarda kullanılan 2x550 HP güç üreten IPS sistemleri Türkiye’deki ilk kez bir ticari bir teknede kullanıldı. Aselsan tarafından yerli ve milli olanaklarla geliştirilen ve yüksek teknoloji Martı Elektrooptik Sistemleri de dahil olmak üzere yüksek elektronik ve hidrodinamik performansa sahip olan botlar 42 kts sürate erişecek ve ülkemizin tüm denizlerinde devriye ve denetim hizmeti verebilecek şekilde dizayn edilmişlerdir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER