© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Türk Loydu Klaslı GİSAŞ POWER, ‘En İyi Römorkör’ Seçildi

Türk Loydu Klaslı Dünyanın İlk Elektrikli ve Sıfır Emisyonlu Römorkörü GİSAŞ POWER, International Tug & Salvage Magazine’in Düzenlediği Yarışmada ‘En İyi Römorkör’ Seçildi.

International Tug & Salvage Magazine'in en iyi römorkör oylamasının sonuçları belli oldu. International Tug & Salvage Magazine’in düzenlediği ve Türkiye’de tasarlanan veya inşa edilen römorkörlerin öne çıktığı “En İyi Römorkör” oylamasını Gisaş Power kazandı.

Türk Loydu klas kurallarına göre inşa edilen, “Gisaş Power” TK Tuzla Tersanesi’nde inşa edilmiş olup tasarım ve dizaynı Navtek tarafından yapılmıştır. Römorkörün toplam uzunluğu 18.7m, tam genişliği 6.7m ve 10 deniz mili hızına sahiptir.

Gisaş Power, tüm gücünü iki adet 1.450 kW lityum iyon bataryadan almaktadır. Tamamen elektrikli olan Gisaş Power’ın yılda 210 ton CO2 emisyonu ve 9 ton NOx emisyonu tasarrufu sağlaması beklenmektedir. Türk Loydu klas kurallarına göre tasarlanıp üretilen Gisaş Power için yeni bir Enerji Yönetim Sistemi (STEMS) de tasarlandı. Yapılan testlerde Gisaş Power, maksimum 32 ton çekme ile hedeflenen 30 tonluk çekme gücünü aşmayı başardı.

Türk Loydu bu aşamada lityum iyon akü tahrikli tekneler için kendi kurallarını geliştirmeye başlamış olup yine gelecek dönemlerde batarya sistemlerinin sertifikalandırılması, batarya teknolojisindeki değişim ve batarya güçlerindeki artışa paralel olarak batarya tahrikli küçük yolcu tekneleri ve büyük yolcu feribotlarının klaslanması faaliyetleri Türk Loydu’nun üzerine titizlikle eğildiği konular arasındadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER