© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Türk Loydu Klaslı İstihbarat Gemisi TCG UFUK Teslim Edildi

Türk Loydu Askeri Gemi Klaslama Kuralları çerçevesinde , Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından STM ana yükleniciliğinde İstanbul Tersanesi'nde inşa edilen TCG UFUK İstihbarat Gemisi hizmete alındı.

TCG Ufuk, 99,5 metre uzunluğunda. Tam deplasmanı 2 bin 400 ton olan gemide yer alan dört adet 750 kVA gücündeki elektrik jeneratörleri de İŞBİR firmasında üretildi.

SIGINT ve ELINT gibi görevleri de icra edebilen ve saatte 18 deniz mili azami sürate erişebilen gemi, 30 blok hâlinde inşa edildi. Üzerinde ÇAFRAD radar sistemine benzer bir anten donanımı bulunan gemi, 10 ton sınıfı helikopterlerin iniş-kalkışına uygun bir pisti de mevcut. Zorlu iklim ve deniz koşullarında görev yapabilme kabiliyetine sahip olan TCG Ufuk, 45 gün boyunca açık denizde kesintisiz olarak görev yapabiliyor.

Türk Loydu; 1996 yılında hizmete alınan TCG Yarbay Kudret Güngör Gemisi’nin klaslanması ile başlayan, teslim edildiğinde Türkiye’nin en büyük savaş gemisi olacak olan TCG Anadolu’ya kadar uzanan serüvende ülkenin gurur kaynağı olarak kabul edilen 200’e yakın ulusal ve uluslararası birçok askeri projenin içerisinde yer aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER