© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Türk Loydu Klaslı Lojistik Destek Gemisi TCG YZB. GÜNGÖR DURMUŞ Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Teslim Edildi

Türk Loydu Klaslı Lojistik Destek Gemisi TCG YZB. GÜNGÖR DURMUŞ Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Teslim Edildi

Türk Loydu askeri gemi klas kurallarına göre STM ana yükleniciliğinde yapımı tamamlanıp inşa edilen; muharip unsurların akaryakıt ihtiyaçlarını karşılayacak, sahildeki akaryakıt depolarının bütününe ikmal imkânı sağlayabilecek özelliklere sahip 2 adet Lojistik Destek Gemisi projesinden ilki olan TCG YZB. Güngör Durmuş Lojistik Destek Gemisi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi.

106.51 metre boy, 16.80 metre genişliğinde, 18 ton kaldırma kapasiteli TCG YZB. Güngör Durmuş Gemisi; operasyon güçleri için 336 ton helikopter yakıtı, 594 ton içme suyu, 8 adet konteyner ve 108 metreküp yiyecek, kargo, kumanya gibi lojistik destekleri sağlama ve denizaşırı askeri üslerde ordunun lojistik gereksinimini karşılama görevlerini başarıyla yerine getirebilecektir.

Cerrahi müdahaleye imkân tanıyan küçük bir ameliyathaneye de sahip olacak şekilde inşa edilmiş olan lojistik destek gemisinin helikopter platformu 15 tonluk genel maksat helikopterinin gece ve gündüz iniş-kalkışına uygun yapıda ve gerekli donanıma sahip olacaktır. Gemi ASELSAN STAMP silah sistemi ile donatılmıştır.

2016 yılında denize indirilen, 2021 yılında teslim edilen serinin ilk gemisi; ismini tatbikat sırasında şehit düşen SAS komandosu Yüzbaşı Güngör DURMUŞ’ tan almıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER