© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Türk Loydu Klaslı PN MİLGEM Projesi’nin Üçüncü Gemisi PNS KHAIBAR Denize İndirildi

Türk Loydu Klaslı PN MİLGEM Projesi’nin Üçüncü Gemisi PNS KHAIBAR Denize İndirildi

PN MİLGEM Projesi kapsamında Türk Loydu Askeri Gemi Klaslama Kuralları çerçevesinde ve gözetiminde inşa edilen üçüncü geminin denize iniş, HİSAR Sınıfı Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi birinci gemisi blok kızağa koyma ve ikinci gemisi sac kesim töreni İstanbul Tersane Komutanlığı’nda gerçekleştirildi. Törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar katıldı.

Ana yükleniciliğini Millî Savunma Bakanlığına bağlı Askeri Fabrika ve Tersane İşletme (ASFAT) AŞ'nin yaptığı, Türk Loydu Klası altında inşa edilen MİLGEM korvetler; suüstü, hava ve denizaltı savunma harbi, keşif gözetleme, asitmetrik tehditlere karşı savunma ve komuta kontrol görevlerini yapmak üzere tasarlanmıştır. Geminin tam boyu 108,2 metre ve azami genişliği 14,8 metredir. 2 bin 400 ton deplasmanı ve 4.1 metre draftıyla iki dizel makine ve bir gaz türbini ile saatte 26 deniz mili sürat yapabilme kabiliyetine sahiptir. Gece ve gündüz helikopter harekâtı yapabilecek, 10 tonluk bir helikopter için gerekli platform hangar ve kapsamlı destek ekipmanlarına sahip olacak şekilde dizayn edilmiştir.

Türk Loydu, savunma sanayii alanında sahip olduğu geniş referans ve tecrübeyi sadece Türkiye’de değil, uluslararası arenalarda da sürdürmeye devam ediyor.

 

 

 

HABER GÖNDER

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER