© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Türk Loydu Klaslı TCG UFUK Test ve Eğitim Gemisi Hizmete Girdi

Türk Loydu Klaslı TCG UFUK Test ve Eğitim Gemisi Hizmete Girdi

Milli imkanlarla geliştirilen ve Türk Loydu kontrollerinde inşa edilen TCG UFUK (A-591) Gemisi; 14 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda önemli ismin katıldığı törenle Türk Deniz Kuvvetleri envanterine girdi.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Bu projenin 5. gemisi ülkemizin ilk milli fırkateyni olacak, 2023 yılında hizmete alacağımız İstanbul’un da inşası sürüyor. İstanbul gemimizin de ana yüklenicisi olan STM’nin sorumluluğunda inşa edilen test ve eğitim gemimiz Ufuk bugün hizmete giriyor. Ana alt yüklenicimiz İstanbul Denizcilik Tersanesi’ne, alt yükleniciler; ASELSAN, HAVELSAN, İŞBİR, ANEL, YALTES, GÜRDESAN, MEG GEMİ ve POYRAZ başta olmak üzere gemide emeği olan 194 firmamıza ve TÜRK LOYDU’na ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim. “ dedi.

Ufuk Korveti, ağır iklim ve deniz şartlarında, uluslararası sular dahil 45 gün kesintisiz seyir yaparak milli güvenliğe yönelik tehditleri anında tespit edebilecek. 99,5 metre boyu, 14,4 metre azami genişliği, 110 personel kapasitesi, yaklaşık 2 bin 250 ton deplasmanı ve 3,6 metre su çekimiyle Ufuk Korveti'ne 10 tonluk bir helikopter iniş yapabilecek.. Yaklaşık 194 yerli firmanın katkı verdiği Ufuk Gemisi'nin yerlilik oranı yüzde 70'e ulaştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER