© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Türk Loydu Kontrollerinde İnşası Tamamlanan Denizaltı Yüzer Havuzu

Milli Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürlüğü, ASFAT ve YÜTEK Gemi İnşa arasında imzalanan sözleşme ile TÜRK LOYDU kontrollerinde inşası tamamlanan Denizaltı Havuzu, HİCRİ ERCİLİ Tersanesi’nde gerçekleştirilen törenle suya indirildi.

Milli Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürlüğü, ASFAT ve YÜTEK gemi inşa arasında imzalanan sözleşme ile TÜRK LOYDU kontrollerinde inşası tamamlanan Denizaltı Havuzu, HİCRİ ERCİLİ Tersanesi’nde gerçekleştirilen törenle suya indirildi.

Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda hizmet verecek olan kendi sınıfında dünyada tek olma özelliğine sahip denizaltı havuzu, 105 metre uzunluğa, 25,1 metre genişliğe ve 19,95 metre yüksekliğe sahip. 28 havuz personeli ve 14 denizaltı nöbetçi personelini 5 gün boyunca ikmal yapmadan barındırma kapasitesine sahip havuzun boş ağırlığı 4 bin ton, kaldırma kapasitesi ise 3 bin ton. Denizaltı havuzu, 4 dizel jeneratör sayesinde limana bağlı kalmadan da herhangi bir yerde denizaltının bakım onarım faaliyetlerini yürütebilecek.

Denize indirme töreninde açıklamalarda bulunan ASFAT Proje Sorumlusu Bedrettin Karaçorlu, projenin stratejik öneme sahip olduğunu dile getirerek denizaltı havuzunun NATO standartlarına uygun yapıldığını belirtti ve Türk Loydu gözetiminde inşa edilen havuzun, 3 bin tonluk denizaltını kaldırma kapasitesine sahip olduğunu, içerdiği özellikler nedeniyle dünyada başka bir örneği olmadığına dikkat çekti.

 

 

HABER GÖNDER

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER