© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Türk Loydu Sertifikalı, Pendik Sulzer'in İlk Dizel Makinesi İlkfer Denizcilik Müzesi'nde Sergilenmeye Başlandı

Türk Loydu sertifikalı, Pendik Sulzer Motor Fabrikası'nda üretilen dakikada 750 devirli ve 635 BHP gücüne sahip ilk dizel makine, İsviçre Sulzer ile lisans anlaşması yapılan 13 Temmuz 1981 tarihinin yıl dönümüne atıfta bulunularak 13 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen törenle İlkfer Denizcilik Müzesi’nde sergilenmeye başladı.

Törende; 001 Nolu ilk Makinanın Türk Loydu tarafından verilmiş merhum Türk Loydu Vakfı Başkanı Teoman Özalp tarafından imzalanmış sertifikası, Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu tarafından sergilenmek üzere müzeye teslim edildi.

Cem Melikoğlu “Pendik Sulzer Motor Fabrikası Denizcilik tarihimiz açısından büyük bir devrim niteliğindedir. Polonya SULZER' den büyük motorların imalatı için direkt lisans alınmasının 40. yıl dönümünde, üretilen ilk yerli dizel makinenin sertifikasının yine ülkemizin ulusal klas kuruluşu Türk Loydu tarafından verilmiş olmasının haklı gururunu yaşıyoruz. 001b No’lu ilk dizel makinanın İlkfer Müzesi’nde sergilenmesini gelecek nesillere aktarılması açısından çok değerli bir girişim olarak görüyoruz, biz de Türk Loydu olarak değerli merhum Başkanımız Teoman Özalp tarafından imzalanmış olan sertifikayı arşivlerimizden çıkararak İlkfer Müzesi’ne teslim ettik. Makinenin müzeye kazandırılmasındaki emeği geçen Müh. Salih Bilal’e ve İlkfer Grup Kurucu Ortağı Müh. İlker Meşe’ye teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER