© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Türk Loydu "Türkiye Denizcilik Zirvesi"ne Katıldı

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve gelenekselleşmesi planlanan "Türkiye Denizcilik Zirvesi"nde, Mavi Vatan'ın mevcut gücü ve potansiyeli, denizcilik ve lojistikteki geleceğe dönük yüksek büyüme potansiyeli vadeden alanlar ve sektörün bu büyümeden elde edeceği avantajlar ele alındı.

Denizcilik sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren etkinlikte, yerli ve yabancı binlerce katılımcı, çok sayıda oturum, yuvarlak masa toplantısı, atölyeler, ideathonlar, deneyimsel uygulamalar, zenginleştirilmiş içerik ve metodolojilerle karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Zirveye katılan Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, denizcilikte dijitalleşmenin verimliliği, hızı ve performansı artıracağını söyledi. Melikoğlu, “Herkes dijitalleşmeyi farklı algılayabilir. Benim yorumum dijitalleşmenin verimliliği, hızı ve performansı arttırdığı yönünde. Bilgi bir güç ve bu gücü dijitalleşme sayesinde maksimum kullanabilmeniz lazım. Dijitalleşme ile ilgili çalışmalarımıza 4 sene kadar önce başlamıştık. Bu süreçte plan onay sistemimizi tümüyle elektronik ortama aldık. Bundan sonraki adım ise planların 3 boyutlu modeller üzerinden analiz edilmesi ve onaylanması olacak.

Bu süreçte uzaktan sörvey yöntemlerini geliştirdik. Giyilebilir bilgisayarlar ve uzaktan sörvey yazılımları sayesinde bazı sörveylerin uzaktan gerçekleştirilebilmesi için çalışmalar yürüttük. Önümüzdeki yıllarda sektörün çok daha ilerleyeceğine inanıyorum. Türk Loydu olarak şu an dünya devleriyle rekabet eder durumdayız. En son açıklanan Paris MoU performans listesinde onuncu sırada yer aldık. Başarılarımızın dijitalleşme sayesinde daha da artacağına inanıyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER