© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Türk Loydunun ölüm fermanı mı?

Delegeler neden suskun? Kukla gibi oturan delegeler ise böylesine hassas bir konuda fikirlerini neden ileri sürmediler?

Türk Loydu’nun 69. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Ne var ki bu genel kurul beraberinde gariplikleri de taşıyor. Önce genel kurul toplantı yeri garip, ardından genel kurulda tasarruf kararı çıkarken diğer yandan da seyahat giderleri kabul edildi. Olağan Genel Kurul’da Türk Loydu Vakfı’nın Seyahat Harcamaları Yönetmeliği de gündeme getirildi. Türk Loydu, genel kurulunda bu yönetmeliğin amacının harcamayı sınırlamak olduğunu söylense de, bazı delegeler de ücretlerin IACS standartlarına göre belirlenmesini önerdi. Ne var ki yönetmelik, Türk Loydu’nun bazı seyahatlerde alanında yetkin kişileri görevlendirebileceği gerekçesiyle oy çokluğu ile kabul edildi.

Huzur haklarıyla ilgili maddenin görüşülmesini ardından 2024 yılı bütçesi sunuldu. Bütçe oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıda son olarak görüşülen madde ise hala delegelere gönderilmeyen, içeriği belli olmayan Türk Loydu Vakfı Senedi’nin revizyon önerileri oldu. Kukla gibi oturan delegeler ise böylesine hassas bir konuda fikirlerini nedense ileri sürmediler.

IACS'a ben girdim zihniyeti ile yola çıkan yönetim karşısında, bir otelde yapılan toplantıya katılanlar, bir katın yönetime ayrılıp, sekreteri taciz etme iddialarına da suskun kaldılar. Şimdi bu delegeler kalkıp vakıf senedi niye değişiyor diye mi soracaklar?

Durum gösteriyor ki, Türk Loydu ve vakfı delegeler vasıtasıyla ölüme sürükleniyor.

Delegeler suskun belki IACS'dan önceki eski günleri arıyor...

Şimdiden kaybolan Türk Loydu ve vakfi için rahmet okuyalım...

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER