© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Türkİye'den ADDA'yı zİyaret

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü heyeti Azerbaycan Devlet Denizcilik Akademisi'ni (ADDA) ziyaret etti.

Devlet Bilimler Akademisi Rektörü Haydar Asadov ile yapılan görüşmede ikili işbirliği olanakları ele alındı.

Rektör, konuklara Akademi'deki eğitim aşamaları, öğretim koşulları, öğrenci kontenjanı hakkında detaylı bilgiler verdi. Azerbaycan Devlet Denizcilik Akademisi'nin dünya denizcilik üniversiteleri arasında Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün ilgili listesinde yer aldığını, yüksek nitelikli denizciler yetiştirdiğini ve aynı zamanda Eğitim Merkezi aracılığıyla denizcileri sertifikalandırdığını söyledi. ADDA'da dünyanın farklı ülkelerinden yabancı öğrenciler de eğitim görüyor. Bu eserlerin uluslararası standartlarda inşa edilmesi için tüm koşullar oluşturulmuştur.

Akademi'nin bağlı olduğu "Azerbaijan Hazar Sea Shipping" CJSC (ASCO), öğrencilere teorik eğitimin yanı sıra üst düzeyde pratik beceriler kazanmaları için bir eğitim gemisi tahsis etti. Ayrıca tüm öğrenciler uzmanlığa bağlı olarak üretim ve yelkencilik deneyimlerini ASCO'nun filolarında ve gemi tamir tesislerinde, ayrıca çeşitli yerli ve yabancı şirketlerin gemilerinde geçirirler.

Ekonomik Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD) Müdürü Mustafa Latif Emek, ortak organizasyonun sunduğu konferanslar, projeler, bilimsel yayınlar ve propaganda çalışmaları hakkında konuştu. ADDA'nın Türk yükseköğretim kurumlarında tanıtılması, bilimsel alan ve akademik çevrelerle işbirliğine katkı sağlayacak ortak araştırma proje ve programlarının geliştirilip uygulanması olanaklarından bahsetti.

Toplantıda karşılıklı ilgi duyulan diğer birçok konu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER