© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Türkiye’ye İhraç Edilecek Hurdaların Gözetim Hizmetlerine Lübnan Limanlarında Başlayacak

Türkiye’nin ilk Akredite Gözetim Firması İstanbul Denizcilik ve Sörvey Hizmetleri, Türkiye’ye ihraç edilecek hurdaların gözetim hizmetlerine Lübnan Limanlarında başlıyor.

Firmadan yapılan açıklama şu şekilde,

Saygıdeğer Kamuoyunun dikkatine;

Türkiye’nin 13.11.2018 tarihinde aldığı Lübnan çıkışlı metal hurdaların Türkiye’ye ithalatına getirilen sınırlama, karşılıklı yapılan görüşmeler ve istişareler neticesinde 02.02.2022 tarihi itibariyle şartlı olarak kaldırılmıştır. Buna göre, Lübnan’dan Türkiye’ye yapılacak hurda ihracatında, ihracatçı firmaların Türkiye Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) tarafından onaylanmış, A Tipi Uluslararası Gözetim Şirketleri (UGŞ) tarafından kontrole tabi tutulması şartı getirilmiştir.

Ambargo öncesi yıllık 100 milyon USD’ın üstünde hacme sahip bu ticaretin tekrar sorunsuz biçimde canlandırılabilmesi için International Chamber of Commerce (ICC LEBANON) olarak yaptığımız inceleme neticesinde; bu alanda Türkiye’de 20 yıldan uzun tecrübesi ve referanslarına istinaden, İstanbul Denizcilik ve Sörvey Hizmetleri ile protokol yapılmış ve Lübnan’dan ihraç edilecek hurdaların radyasyon gözetimi için uygun bulunmuştur.

İstanbul Denizcilik ve Sörvey Hizmetleri, Türkiye’ye ihraç edilecek hurdalarla ilgili gözetim hizmetlerine 15.03.2022 itibari ile Lübnan limanlarında başlayacaktır. Türkiye’ye hurda ihraç etmek isteyen firmalar iletişim bilgilerinden konu ile alakalı detaylı bilgi alabilirler.

Kamuoyuna duyurulur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER