© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

TÜRKKAPDER Neptün Beyannamesi’ni İmzaladı

Derinleşen mürettebat değişikliği krizine çözüm getirmek amacıyla 300’den fazla şirket ve kuruluşun altına imza attığı Neptün Beyannamesi'ni, Türk Uzak Yol Gemi Kaptanları Derneği de (TÜRKKAPDER) imzaladı.

Derinleşen mürettebat değişikliği krizine çözüm getirmek amacıyla 300’den fazla şirket ve kuruluşun altına imza attığı Neptün Beyannamesi'ni, Türk Uzak Yol Gemi Kaptanları Derneği de (TÜRKKAPDER) imzaladı.

Denizcilerin Refahı ve Mürettebat Değişimi üzerine Neptün Beyannamesi'nin imzacıları, dünyadaki yüzbinlerce denizcinin mağduriyetini sonlandırmak için ortak bir sorumluluk üstlenme sözü verdiler.

TÜRKKAPDER, Neptün Beyannamesini Türk Armatörler Birliği’nin (TAB) ardından Türkiye’den ikinci imzalayan kurum oldu.  TÜRKKAPDER, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak, ''Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği olarak 1 Şubat 2021 tarihi itibari ile “NEPTÜN BEYANNAMESİ”ni imzalamış ve desteklemiş bulunmaktayız.Tüm Denizcilik Camiasına hayırlı olsun.'' dedi.

Neptün Beyannamesi'nin imzacıları, endüstri meslektaşlarını ve hükümetleri aşağıdakileri yapmaya davet etmeyi taahhüt ettiler:

-Denizcileri 'kilit işçiler' olarak tanıyın ve onlara Covid-19 aşılarında öncelik verin

-Mevcut en iyi uygulamaya dayalı olarak standart sağlık protokolleri oluşturun ve uygulayın

-Mürettebat değişikliklerini kolaylaştırmak için gemi operatörleri ve gemi kiralayıcıları arasındaki işbirliğini artırın

-Denizciler için önemli denizcilik merkezleri arasında hava bağlantısının sağlanması

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER