© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

TURMEPA COP27’DE

Deniz Temiz Derneği/ Turmepa, COP27 İklim Zirvesi’ne katılacak

TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, 12 Kasım’da COP27 İklim Zirvesi’nde Türkiye ve Akdeniz Bölgesi'nde Mavi Ekonomi çalışmaları kapsamında başarılı uygulamaların paylaşılacağı “Akdeniz’i Mavileştirmek” oturumunda, başlatılan Sıfır Atık Mavi seferberliğini örnek proje olarak anlatacak. Akdeniz'deki faaliyetler hakkında bilgiler, Türkiye’de Sıfır Atık Mavi konusunda gerçekleştirilen uygulamalar ve denizlerdeki izleme çalışmalarının paylaşılacağı toplantının diğer katılımcıları MedWaves-UNEPMAP TBC Direktörü Enrique de Villamore, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanı Nazan Özyürek ile Uzman Sevil Öksüz olacak.

TURMEPA ayrıca 16 Kasım’da gerçekleştirilecek “İklim Değişikliği ile Mücadele ve Çevre Etiket Uygulamaları: Türkiye Örneği” başlıklı oturumda Türkiye’nin ilk çevre etiketli temizlik ürününün sahibi olarak çevre dostu temizlik ürünlerinin geliştirilmesi sürecini ve önemini aktaracak.

Dünya çapında iklim kriziyle mücadele için alınacak ortak kararları görüşmek üzere hükümetleri ve uzmanları bir araya getiren Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı (COP27), 6-18 Kasım tarihleri arasında Mısır’ın ev sahipliğinde Şarm El-Şeyh kentinde gerçekleşecek.

 

 

 

 

HABER GÖNDER

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER