© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Ukrayna, Savaş Riski Sigortası

Ukrayna, Savaş Riski Sigortasını Tüm Kargoları Kapsayacak Şekilde Genişletme Anlaşmasını Kazandı

Ukrayna, Marsh McLennan ve Lloyd's ile mevcut savaş riski sigortası programının demir cevheri, çelik ve konteynerle nakliye gibi askeri olmayan tüm kargoları taşıyan gemileri kapsayacak şekilde genişletilmesine yönelik bir anlaşma imzaladı.

Ukrayna hükümeti, Lloyd's ve danışmanlık ve sigorta uzmanı Marsh McLennan ile yapılan kamu-özel ortaklığı, daha düşük savaş riski primleri sağlayarak Ukrayna'nın ihracat ticaretini destekleyecek.

"Birlik" adı verilen tesis, ihracatçılara Karadeniz ticaret yolları üzerinden daha geniş bir ürün yelpazesinde nakliye yapmaları için daha düşük primler sağlayacak ve "Ukrayna'ya büyük ekonomik faydalar" sağlayacak.

Küresel çapta tahıl sevkiyatları ve diğer kritik gıda tedarikleri için uygun fiyatlı savaş riski sigortası sağlamak amacıyla Kasım 2023'te başlatılan "Unity", standart piyasa fiyatlarına kıyasla önemli ölçüde indirimli primlerle gövde ve ayrı koruma ve tazminat (P&I) savaş riski sigortası sunuyor.

Unity artık tahılın yanı sıra demir cevheri, çelik, elektrikli ekipman ve hayvan yemi de dahil olmak üzere Ukrayna'nın diğer önde gelen ihracat endüstrilerine de koruma sağlıyor.

Devlete ait Ukrayna bankaları Ukreximbank ve Ukrgasbank tarafından oluşturulan ve her biri DZ Bank tarafından onaylanan yedek akreditifler, Ukrayna Hükümeti tarafından desteklenen armatörlere ve kiracılara ilk hasar tazminatı fonu sağlamaya devam edecek.

Lloyd's ve diğer Londra merkezli sigorta şirketleri merkezli sigortacılar tarafından üstlenilen ve Ascot liderliğindeki Unity, gövde ve P&I savaş riski sigortası olarak 50 milyon dolara kadar sağlıyor. Unity, devam eden insani çabalara ek destek sağlamak ve tedarik zincirleri ve küresel gıda güvenliği üzerindeki devam eden baskıyı hafifletmek için tüm Lloyd's kayıtlı brokerlerinin müşterilerine açıktır.

Marsh McLennan'ın başkanı ve icra kurulu başkanı John Doyle şunları söyledi: “Ukrayna hükümetiyle olan bu kamu-özel sektör ortaklığını genişletmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu, ihracatçılara Karadeniz ticaret yolları üzerinden daha geniş bir ürün yelpazesinde nakliye yapmaları için daha düşük primler sağlayacak ve Ukrayna'ya büyük ekonomik faydalar sağlayacak.”

Ukrayna'nın birinci başbakan yardımcısı ve ekonomi bakanı Yulia Svyrydenko, geçen yıl çelik üretiminin 2021 seviyelerinin üç katından fazla düştüğünü belirtiyor.

Metalurji ürünleri ihracatı da önemli ölçüde azaldı.

“Gemilerin sigortalanması, başta demir cevheri ve çelik olmak üzere tüm ham madde dışı ürün ihracatının hacmini artırma çabalarımızı destekliyor. Yulia Svyrydenko, işleme endüstrisinin güçlendirilmesi ve hammadde dışı ihracatın geliştirilmesi, hükümetin ülkemizin ekonomik dayanıklılığını artırma konusundaki öncelikleridir" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER