© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

ukrayna’dan yeni sİgorta programı

Ukrayna, armatörler için güvenlik ağı sigortası tazminat programını yayınladı

Ukrayna geçen hafta başlarında, üç Ukrayna limanından birinin koridoru kullanmaması nedeniyle mevcut yarı ömründe topallamaya devam etmek yerine, mevcut Karadeniz Koridorunun tamamen çökmesi durumunda yürürlükte bir “B Planı” olduğunu söyledi. tümü ve diğer ikisinden gelen trafik tam kapasitenin altında.

O “B Planı”, koridorun Rusya'nın onayı olmadan işlemeye devam etmesinden ibaretti. Rusların gemilerine saldırması gibi beklenmedik bir durumda gemi sahiplerine tazminat garantisi verileceğini söyledi.

Önerge şimdi yayınlandı. Prosedür, Ukrayna ve yabancı bayraklı gemiler için geçerli olacak, ancak Rusya veya Beyaz Rusya bayrağı altında seyreden gemiler için geçerli olmayacak. Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın Karadeniz Tahıl Girişimi'nden (BGSI) çıkması durumunda ve bu durumda, programın tahılların Ukrayna limanlarından Karadeniz üzerinden İstanbul'a taşınmasını sürdüreceğini umuyor.

Ukrayna'dan yapılan resmi açıklamada, sigorta şirketlerinin savaşın neden olduğu zararlar için ödeme yapmadığı gemi sahiplerine tazminat verileceği belirtildi. Yalnızca Ukrayna veya başka bir devletin mevzuatı tarafından belirlenen prosedüre uygun olarak bir sigorta sözleşmesi veya P&I poliçesi akdetmiş armatörler tazminat alma hakkına sahip olacaktır.

Tazmin edilecek zarar şunları içerir:

onarılamaz kayıp veya tahribat nedeniyle geminin maruz kaldığı kayıplar gemiyi denize elverişsiz hale getiren yapısal hasarın onarım maliyeti, kargo kaybı veya hasarından kaynaklanan kayıplar Bir yolcunun veya mürettebat üyesinin sağlığına veya yaşamına verilen zararla ilgili masraflar

Ilyashev & Partners Hukuk Bürosu, tazminata hak kazanmanın temel koşullarının şunlar olduğunu bildirdi:

Ukrayna karasularında meydana gelen hasar gemi askeri olmayan yük taşımacılığı yapıyordu Ukrayna'nın açık limanlarına gidiş/dönüş seferi veya çağrı 'Prosedür' yürürlüğe girdikten sonra gerçekleşti [Not: bugün açık limanlar Odesa, Chornomorsk, Pivdennyi, Mykolaiv, Olvia, Izmail, Ust-Dunaisk ve Reni] Geminin hasar anında geçerli bir sigortası ve P&I poliçesi vardır. Geminin sigortacısı tazminat ödemeyi reddetti.

Tazminat almak için gemi sahibi, 'Prosedür'de (bağımsız değerlendirme raporu dahil) listelenen bir dizi destekleyici belgeyle birlikte Ukrayna Altyapı Bakanlığına ilgili bir başvuru sunmalıdır. Belgeler, sigortacının sigorta tazminatını ödemeyi reddettiği tarihten itibaren 90 gün içinde, ancak en geç 1 Aralık 2023 tarihinde sunulmalıdır .

Nihai karar Ukrayna Hükümeti [Ukrayna Bakanlar Kurulu] tarafından verilecektir.

Tazminatın azami tutarı, her bir poliçe kapsamındaki sigorta tazminat tutarı ile sınırlıdır. Ancak, sigorta tazminatlarının toplam tutarı 20 milyar UAH'ı (547 milyon $) geçmeyecektir.

'Prosedür'ün resmi olarak yayınlanması ve yakın gelecekte yürürlüğe girmesi beklenmektedir.

https://north-standard.com/insights/news/ukraine-unveils-safety-net-insurance-compensation-program-for-shipowners/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER