© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Umman Denizi’nde Gemisavar Füzesi Atışı Yaptı...

Pakistan Donanması Umman Denizi’nde gemisavar füzesi atışı icra etti.

Pakistan Donanma sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Pakistan Donanması’nın Kuzey Umman Denizi’nde bir dizi gemisavar füzeyi başarıyla ateşlediğini söylenildi.

Pakistan Donanma sözcüsü Tümamiral Arshid Javed, gemisavar füzelerinin gemi, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından ateşlenerek testlerin gerçekleştirildiğini söyledi. Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Zafar Mahmood Abbasi’nin yaptığı açıklamada gemisavar füzelerinin ateşlendiğine tanık olduğunu söyleyen Abbasi: “Gemisavar füzeleri savaş gemileri ve hava vasıtaları tarafından deniz seviyesinde ateşlendi.” ifadesine yer verirken devamında, gemisavar füzelerinin ateşlemesinin başarılı bir şekilde icra edilmesinin Pakistan Donanması’nın operasyonel kabiliyetinin ve askeri hazırlığının kanıtı olduğunun altını çizdi.

Amiral Abbasi Pakistan Donanması’nın çeşitli düşmanların gerçekleştireceği saldırgan tutumlara yakışır şekilde cevap verebileceğini de belirtti.

Pakistan Donanması 5 Kasım 2019’da ise tatbikat sırasında kara tabanlı gemisavar füzesi Zarb sisteminin deneme ateşlemesini gerçekleştirmişti. Gerçekleştirilen testte Zarb füzesinin planlanan rotasını takip ettiğini ve hedefi tam isabet ile vurduğu belirttildi. Teste Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Zafar Mahmood Abbasi de katılmıştı.

Zarb füzesinin daha önce paylaşılan resimlerinin incelenmesi ile Çin’in YJ-62 füzesinin ihracat türevi C-602 füzesine oldukça benzediği görülüyor. C-602 maksimum 280 km menzile sahip 300 kg yüksek patlayıcılı yarı zırh delici harp başlığı ile donatılmış bir füze.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER