© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Ünlü Denizlik Firması CEO'su Angela Chao Araba Kazasında Öldü

New York merkezli kuru yük şirketinin Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, Foremost Group'un başkanı ve CEO'su Angela Chao bir araba kazasında öldü.

Angela Chao deneyimli ve saygın bir denizcilik yöneticisiydi ve 1964 yılında babası Dr. James SC Chao ve annesi merhum Ruth Mulan Chu Chao ile birlikte şirket kurucusunda çeşitli liderlik pozisyonlarında yükselmişti.

Angela Chao, 1996 yılında Foremost Group'a katılmadan önce, şimdiki adı Morgan Stanley Smith Barney olan Smith Barney'nin birleşme ve satın alma bölümünde çalıştı.

Sadece üç yıl içinde Harvard College'dan ekonomi alanında magna cum laude lisans derecesini aldıktan sonra, Harvard Business School'a gitti ve burada, bugüne kadar HBS'nin birinci sınıf öğrencileri için gerekli müfredatın bir parçası olan “Okyanus Taşıyıcıları” üzerine bir vaka çalışması yazdı.

Foremost Group yaptığı açıklamada, "Angela Chao müthiş bir yönetici ve denizcilik endüstrisi liderinin yanı sıra gururlu ve sevgi dolu bir kız evlat, kız kardeş, teyze, eş ve anneydi" dedi.

“Babası ve şirketimizin kurucusu Dr. James SC Chao tarafından oluşturulan onur, dürüstlük ve performans mirasına dayanarak, olağanüstü müşteri hizmetleri, verimlilik ve üstün performansı liderliğinin ayırt edici özellikleri haline getirdi. Aynı zamanda çevresel açıdan sürdürülebilir uygulamaları şirketin operasyonlarına dahil etmenin tutkulu bir savunucusuydu. 

“Angela, başarının temel unsurunun denizciliğin bir varlık finansmanı işi değil, insanlarla ilgili olduğu inancı olduğuna inanıyordu. Mürettebatımızın ve gemide ve karada hizmetlerimizin yerine getirilmesinde rol oynayan herkesin bakımına ve refahına dikkat etmeye özel önem verdi. Sonuç olarak, denizcilik sektöründeki liderliği geniş çapta kabul gördü.

Angela Chao, denizcilik endüstrisindeki diğer onurlarının yanı sıra, Amerikan Denizcilik Bürosu Konseyi'nin Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Massachusetts Denizcilik Akademisi'nin Uluslararası Denizcilik İşletmeleri Departmanı Danışma Kurulu'nun Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Şirket, "O çok özlenecek ve denizcilik, hayırseverlik ve sanat alanlarında - özellikle kadınlar için - öncü bir liderlik mirası bırakacak" dedi.

Angela'nın babası Dr. James SC Chao, Chao ailesi adına şu açıklamayı yaptı: 

"Sevgili en küçük kızım Angela Chao'nun vefatını ağır bir kalp ve derin bir üzüntüyle duyuruyorum. Angela harika bir kadın, karizmatik ve ileri görüşlü bir lider ve tüm kız kardeşleri, tüm ailemiz ve arkadaşlarımız tarafından çok seviliyor. Küçük yaşlardan itibaren, onu herkese sevdiren ve yaptığı her şeyde başarılı olmasına yardımcı olan hoş bir erken gelişmişlik ve şiddetli entelektüel merak sergiledi. Bir kız evlat, kız kardeş, anne, teyze, eş ve arkadaş olarak her zaman evlat canlısı, düşünceli, nazik ve fedakardı. Bu niteliklere canlı bir kişilik, olağanüstü bir zeka, herkese karşı şefkat ve harika bir mizah anlayışı eşlik ediyordu. Bizi güldürdü ve güldürdü. Hayattaki gerçek hazinelerin aile, arkadaşlar ve başkalarına yardım etmek olduğuna derinden inanıyordu. Onu bu kadar genç yaşta kaybetmek hayal bile edemeyeceğimiz bir şeydi ve tüm ailemiz büyük bir acı içindeydi. 

“Angela, akademik açıdan yetenekli, çalışkan ve tüm hayatı boyunca güçlü temel değerlere sahip olması açısından eşsiz bir insan. Denizcilik sektörüne olan ilgisini erken yaşlarda dile getirmiş ve “Kızını İşe Götür” günlerinde bana ofise kadar eşlik eden harika ve meraklı bir yol arkadaşıydı. Sadece üç yıl içinde Harvard Üniversitesi'nden ekonomi dalında yüksek dereceyle mezun olmasıyla o kadar gurur duyduk ki. Harvard Business School'da okurken, denizcilik konusundaki coşkusunu ve bilgisini kullanarak, bugüne kadar HBS'nin birinci sınıf öğrencileri için gerekli müfredatın bir parçası olan "Okyanus Taşıyıcıları" hakkında çığır açan bir örnek olay incelemesi yazdı. Her zaman başkalarına yardım etmeye inandı ve Harvard topluluğunun sevilen bir üyesi oldu, HBS Dekan Danışmanları Kurulu'nda görev yaptı ve Harvard College'da Ruth Mulan Chu Chao ve James Si-Cheng Chao Aile Bursunu kurdu. Executive süitteki kadınlar için öncü olarak başkalarına da hayallerinin peşinden gitmeleri için ilham verdi. Ayrıca müziği çok seviyordu ve gençliğinde Fransız kornasını enstrümanı olarak denedi ve onu her derse kendisi taşımakta ısrar etti. Bu ilk deneyimler, güzel sanatlara ömür boyu sürecek tutkulu bir bağlılık yarattı. Savunuculuğunu Metropolitan Sanat Müzesi Başkanlık Konseyi'nde ve Metropolitan Operası Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yaparak hayata geçirdi. Ayrıca, Özel Cerrahi Hastanesinin Uluslararası Danışma Kurulu üyeliği dahil olmak üzere pek çok sağlık ve toplumsal hayırseverliğe cömertçe destek verdi. Angela'nın Asyalı-Amerikalı topluluğa yaptığı özverili hizmetten özellikle memnunuz. Amerika'da doğmuş olmasına rağmen köklerini asla unutmadı ve hayatı boyunca Doğu ile Batı arasında anlayış köprülerinin kurulmasına katkıda bulundu. Diğer özel onurlarının yanı sıra, Amerika'daki Chiao-Tung Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin Onursal Başkanı, Asyalı Amerikalı Vakfı Danışma Konseyi Eş Başkanı ve ABD-Çin Ulusal Komitesi Genç Liderler Forumu'nun üyesi olarak görev yaptı. İlişkiler.

“Angela'nın Çince adı barış ve refah anlamına gelen karakterlere benziyor. Kesinlikle bu dünyaya her ikisinden de payına düşenden fazlasını verdi. Onun yokluğu sadece kalplerimizde değil, Asya-Amerikan toplumunda da bir boşluk bırakıyor.

“Kalbimiz kırık olsa da, ailem ve ben, Angela'yı, annesi ve sevgili eşim Ruth Mulan Chu Chao, kızımız ve kız kardeşi Jeanette ile birlikte yeniden göreceğimize dair - Hıristiyan inancımızdan beslenen derin bir inanca sahibiz. Onlar sonsuza kadar kalbimizde ve aklımızdalar.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER