© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

US Exim, Trafigura LNG ihracatını destekliyor

Amerika Birleşik Devletleri İhracat-İthalat Bankası (US Exim) , küresel emtia tüccarı için en son ihracat kredisi ajansı destekli anlaşma olan Trafigura için 400 milyon ABD Doları tutarında döner kredi tesislerini sigortalayacak .

US Exim, Kongre'ye , Trafigura'ya uzatılan iki kısa vadeli kredi için Citibank ve Crédit Agricole'ye iki finans kurumu alıcı kredisi sağlamayı planladığını bildirdi

“Bu poliçeler, Trafigura Ltd'nin ABD'li ihracatçılardan sıvılaştırılmış doğal gaz satın alarak öncelikle Ukrayna'da savaşın patlak vermesinden sonra Rus gazının yerini almak isteyen Avrupalı ​​alıcılara satmasını sağlamak için kendi kendini tasfiye eden bir kredi limiti sağlayacak. ABD'li bir Exim yetkilisi GTR'ye yaptırımlar diyor . Politikalar temerrüt ve politik riskleri kapsar.

Kongre bildirim süresi sona erdikten sonra, anlaşmalar nihai onay için US Exim'in yönetim kuruluna geri gidecek. US Exim'in değerlendirdiği ve değeri 100 milyon ABD dolarından fazla olan tüm anlaşmalar için kongre bildirimi gereklidir.

Geçen yıldan bu yana Trafigura , sırasıyla stratejik metaller ve LNG ithalatı için İtalya ve Almanya'daki ECA'lardan sigorta aldı . Ayrıca Abu Dabi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER