© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Uzmar Tersanesi'nden bir römorkör daha

Dünyanın en saygın römorkör operatörlerinden Danimarkalı Svitzer için inşa edilen Svitzer Estelle Kocaeli'nde kızaktan indirilerek teslim edildi.

ÖMER SAVAŞ S. / (DTG)
NB155 proje numaralı Svitzer Estelle borda isimli römorkör, dünyanın en saygın römorkör operatörlerinden Danimarkalı Svitzer'e teslim edildi.
Rastar 3200W serisine ait ve Robert Allan imzası taşıyan itici/römorkörde Marsis tarafından temin edilen 2 adet monitör ve 1 adet pompadan oluşan FiFi-1 sınıfı yangın söndürme sistemi bulunuyor. Römorkör, Birleşik Krallık bandrası ile hizmet verecek.
Geçtiğimiz yıllarda da Svitzer firması için kalite standartı yüksek römorkör inşa eden Uzmar, son olarak bu yılın ilk çeyreğinde “Svitzer Elizabeth” isimli  römorkörü teslim etmişti. Svitzer Elizabeth ile ortak özelliklerde üretilen Svitzer Estelle, 32 metre uzunluğa ve 12 metre genişliğe sahip. 10 kişilik mürettebat kapasitesinde olan itici/römorkör, 80 ton çekiş gücünde 12,5 knot hızla seyredebiliyor. Uzmar ile yapılan sözleşmenin son römorkörünün de 2023 sonuna kadar teslim edileceği öngörülüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER