© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Venedik'ten Cruise Gemilerine Yasak

İtalya hükümeti, yolcu gemilerinin San Marco Meydanı gibi Venedik'in tarihi merkezine yanaşmasının yasaklandığını açıkladı.

İtalya hükümeti, kruvaziyer gemilerinin artık Venedik'teki San Marco Meydanı'ndan geçmeyeceklerini ve sadece şehrin endüstriyel limanı Marghera’ya yanaşacaklarını söyledi.

Yapılan açıklamada , altyapı, kültür, turizm ve çevre bakanlarının "sadece İtalya'ya değil tüm dünyaya ait bir kültürel ve tarihi mirası koruma" kararını ortaklaşa aldıkları bildirildi.

Bununla birlikte, bakanlar, yolcu gemilerinin Venedik'in tarihi merkezindeki turist terminalinden ziyade, ticari Marghera limanına yanaşmasını sağlamanın yalnızca "geçici" bir çözüm olduğunu da sözlerine ekledi.

Dört bakan, Venedik Lagünü’nün dışında bir yolcu gemisi terminali oluşturmak ve kentteki büyük gemi geçişi sorununa yapısal ve kesin bir çözüm getirmek için şirketlere bir "fikir çağrısı”nda bulunduklarını duyurdu.

Koronavirüs salgını endüstriyi durma noktasına getirmeden önce, Venedik'te kruvaziyer gemisi trafiği patlamış ve bir Unesco dünya mirası olan şehre milyonlarca ekstra ziyaretçi getirmişti.

Ancak eleştirmenler, dev turist gemilerinin göze batan ve Venedik'in tarihi binalarına son derece yakın bir yerden geçen potansiyel bir güvenlik tehlikesi ve lagününün kırılgan ekosistemine yönelik bir tehdit olduğunu söyledi.

İtalya'da koronavirüs salgınına karşı kısıtlama tedbirleri kapsamında yolcu gemileri askıya alındı. Ülkede 106.000'den fazla insan Covid-19 ile öldü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER