© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

V.Group'tan NATO’ya Karadeniz Çağrısı

Merkezi Londra'da bulunan gemi işletmeciliği şirketi V.Group CEO'su René Kofod-Olsen, Karadeniz'de uluslararası sularda ticari gemilere NATO savaş gemilerinin eşlik etmesi çağrısında bulundu.

Merkezi Londra'da bulunan gemi işletmeciliği şirketi V.Group CEO'su René Kofod-Olsen, Karadeniz'de uluslararası sularda ticari gemilere NATO savaş gemilerinin eşlik etmesi çağrısında bulundu. Kofod-Olsen'in çağrısına yanıt veren NATO, Rusya ile potansiyel bir çatışmaya sürüklenmekten sakınmak için Karadeniz gemilerine eşlik etmeyi düşünmediklerini açıkladı.

Savaş ve mayınlar deniyle Karadeniz'in kuzey kıyılarının üçte biri, seyrüsefer için güvensiz hale gelmiş durumda.

V.Group CEO'su René Kofod-Olsen,“Denizcilik ve deniz trafiğimizin uluslararası sularda korunmasını talep etmeliyiz. NATO ve diğerlerinin ticari filonun korunmasında oynayacağı bir rol olduğuna eminim” ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte, NATO, Rusya ile potansiyel bir savaşa sürüklenme konusunda temkinli olduğundan, Karadeniz gemilerine eşlik etmek için bir deniz görevi düşünmediğini belirtti.

Nato ayrıca, “Rusya'nın Karadeniz'deki deniz varlığı, deniz ticaretini Ukrayna'yı işgalinden bile önce kesintiye uğrattı” dedi.

NATO, Karadeniz'e kıyısı olan NATO üyesi ülkeler Bulgaristan, Romanya ve Türkiye'nin denizdeki mayınları bulmak ve etkisiz hale getirmek üzere gemilerini kullandıklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER