© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

WinGD ve Mitsubishi Shipbuilding İşbirliği

İsviçreli deniz gücü şirketi WinGD ve Japon gemi yapımcısı ve teknoloji geliştiricisi Mitsubishi Shipbuilding Co., Ltd., amonyak yakıtlı gemilerde ortaklığa girmek için bir mutabakat zaptı imzaladı.

Proje, WinGD'nin X-DF-A amonyak yakıtlı motorlarını bir dizi gemi tasarımına uyguladığını görecek ve Mitsubishi hem gemileri tasarlayacak hem de amonyak yakıt besleme sistemi (AFSS) ile yakıt zincirini tamamlayacak. izma törenine kalılanlar söyle oldu, Dominik Schneiter, Ar-Ge Başkan Yardımcısı - WinGD, Klaus Heim, CEO - WinGD, Toru Kitamura, Başkan ve CEO - Mitsubishi Shipbuilding Co., Manabu Kawakado, İcra Direktörü, Deniz Mühendisliği Merkezi Başkanı - Mitsubishi Shipbuilding Co., Daisuke Yamada, Mühendislik Müdürü – Mitsubishi Shipbuilding Co., Naoshi Takahashi, Satış ve Pazarlama İcra Direktörü – Mitsubishi Shipbuilding Co.

Mitsubishi Shipbuilding Co., Ltd. Deniz Mühendisliği Merkezi Başkanı Manabu Kawakado şunları söyledi: "Bu işbirliği, hem Mitsubishi hem de WinGD'ye, IMO dekarbonizasyon hedeflerini karşılamak için deniz motorlarında amonyağı kullanma konusunda önemli bir ilk hamle avantajı sağlayacak. Önümüzdeki yıllarda çok çeşitli gemilere uygulanabilir yeni nesil teknolojinin yolunu açacak.”

Ortaklık kapsamında WinGD, gemi tasarımları için uygun boyutlarda X-DF-A motorları geliştirecek ve Mitsubishi'ye motorların kurulumuna yönelik spesifikasyonları ve tüm yardımcı yakıt sistemlerinin gerekliliklerini sağlayacaktır. Mitsubishi gemileri tasarlayacak, motorlar için performans parametreleri belirleyecek ve mevcut AFSS'yi WinGD'nin amonyak motorlarıyla kullanmak için daha da geliştirecek.

WinGD Ar-Ge Başkan Yardımcısı Dominik Schneiter şunları söyledi: "Bu proje, WinGD ve Mitsubishi'nin, belirlenmiş gelecekteki yakıt geliştirme zaman çerçevemiz içinde ticari gemilere amonyak yakıtlı kapasite getirme konusunda daha fazla ilerleme kaydetmesine olanak tanıyacak. X-DF-A motorlarını daha geniş bir çap aralığında uygulamak için tam zamanında bir fırsat.

Amacımız, çevresel etki ve gemideki mürettebatın güvenliği için en yüksek standartları korurken, bu motorların ve kritik yakıt elemanlarının birden fazla gemi tipinde uygulanabilirliğini geliştirmektir.”

Proje, 2023'ün üçüncü çeyreğinde başlayacak ve gemilerin 2027 yılına kadar hizmete girebileceği düşünülen bir zaman çizelgesine sahip olacak.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER