© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

WS Başkanı Andersen Bosphorus Cup’ı İzlemeye Geliyor

Bu yıl BAUISC tarafından Turkcell Platinum ana sponsorluğunda 29-30 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Bosphorus Cup için Ek Talimat yayınlandı.

Etkinliğin Boğaz Yarışı etabını Uluslararası Yelken Federasyonu (WS) Başkanı Kim Andersen’in de izleyeceği öğrenildi.

Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ın (TPBC) deniz organizasyonu 17. yılında gençlere emanet edildi. BAUISC (Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Yelken Kulübü) tarafından gerçekleştirilecek etkinliğin yelkencileri daha fazla kucaklaması için bazı ekler ve değişiklikler yapıldı.

FERİYE SARAYI’NDA YELKENCİ PARTİSİ

Bu kapsamda 29 Eylül Cumartesi günü İstanbul Boğazı’nda gerçekleşecek yarışın ardından 19.30-23.00 saatleri arasında Feriye Sarayı'nda Gorbon Seramik Yelkenci Partisi düzenlenecek. Boğaz yarışının BCT Ödülü de bu partide sahibini bulacak.

Hatırlanacağı gibi bu yıl yapılan bir değişiklikle TPBC’nin genel overall kupası dışında sadece Boğaziçi yarışı için bir özel kupa tahsis edilmişti. Bu kupa Boğaziçi parkurunda IRC sınıflarında en iyi düzeltilmiş zamanı yapan tekneye verilecek.

Öte yandan, Boğaziçi parkurunda gerçekleşecek yarışı izlemek üzere Uluslararası Yelken Federasyonu Başhanı (WS / World Sailing) Başkanı Kim Andersen’in de İstanbul’a geleceği ve Feriye Sarayı’ndaki VIP Party’ye katılacağı öğrenildi.

YARIŞLARI RIZA BAYRI YÖNETECEK

Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ı bu yıl Bodrum ve Mudanya’daki yarışlardan hatırladığımız Rıza Bayrı başkanlığındaki Yarış Kurulu yönetecek.

Yarış yönetimimde çoğunluğu Çanakkale Bölgesi’nden gelen hakemler oluşturuyor. Protesto Kurulu Başkanlığı’nı ise İzmir Bölgesi’nden Sedat Temelli yapacak. Kadroda İstanbul'dan Mustafa Çağatay, Selma Uca ve Nejat Baykurt da yer alıyor.

EK TALİMAT YAYINLANDI

TPBC’nin Dümenci Toplantısı bu akşam (26 Eylül Çarşamba) 19.30-21.00 saatleri arasında Feriye Sarayı’nda yapılacak ve uygulanacak rotalarla ilgili teknik ayrıntılar ekiplerle paylaşılacak, sorular cevaplandırılacak ve yarış kitleri dağıtılacak.

Dümenci Toplantısı öncesinde yayınlanan Ek Talimat-1 ile bazı değişikliklerin duyurusu da ilan edildi.

29 Eylül Cumartesi günü Boğaz yarışından sonra Feriye Sarayı’nda 19.30-23.00 saatleri arasında yapılacak Gorbon Seramik Yelkenci Partisi’ne ve Boğaz Yarışı ödül törenine dikkat çekilen Ek Talimat-1’de bazı konu başlıkları şöyle:

Boğaz yarışının zaman sınırı 12.00-17.00 olarak değiştirildi.
Boğaz yarışı için son uyarı saatinin 14.00 olduğu vurgulandı.
Caddebostan parkurunda 30 Eylül günü yapılacak iki şamandıra yarışının finiş hattı ve rota tanımlamaları eklendi.
Karışıklığı önlemek amacıyla Boğaz Yarışı’nın BCT kupası için “bir yıl muhafaza etme şartı” konusuna açıklık getirildi. Zira döner trofe kupası yapılacak üç yarışın ardından 30 Eylül Pazar günü Kalamış Setur Marina’da düzenlenecek törenle IRC sınıfları genel birincisine verilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER