© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

YASA'nın vaftiz annesi Katrine Birkholm

Yasa, Yeni Kullanışlı Dökme Yük Gemisinin Vaftiz Annesi Olarak Clarksons Komisyoncusunu Seçti

Clarksons Danimarka'nın S&P komisyoncusu Katrine Birkholm, Güney Çin'deki Jiangmen'de bulunan 40.000 dwt'lik Yasa Daisy'nin vaftiz annesi oldu.

YASA için Türkiye'de inşa edilen kullanışlı dökme yük gemisi Yasa Daisy, aynı tersaneden hizmete alınan on gemilik serinin altıncısını oluşturuyor ve bir sonraki teslimatın bu yılın Mart ayında yapılması planlanıyor.

25 Ocak'ta Güney Çin'deki Jiangmen'in hemen dışındaki JNS tersanesinde düzenlenen isimlendirme töreni, sekiz yıl aradan sonra ilk JNS isimlendirme töreni oldu.

Clarksons komisyoncusu Katrine Birkholm ve yeni inşa müdürü Luan Xiaojun, törenin resmi başlangıcından önce tersane ekibi tarafından karşılandı. Katrine Birkholm'un geminin vaftiz annesi olduğu JNS200/Yasa Daisy'nin isimlendirme törenine ve teslimatına katıldılar.

Clarksons'ın belirttiği gibi, "Clarksons Danimarka genel müdürü Nicolai Kofoed ve Clarksons yeni inşa departmanı müdürü Peter Love tarafından sözleşme imzalanan gemi, Clarksons ve Yasa arasındaki ortaklığın altını çiziyor".

Nicolai Kofoed, bizzat Katrine'i geminin vaftiz annesi adayı olarak önerdi.

Clarksons Danimarka'nın S&P komisyoncusu Katrine Birkholm şunları söyledi: "Gemilerinin vaftiz annesi olmama izin verdiği için Yasa'ya ve böylesine güzel bir töreni ayarladığı için JNS'ye çok teşekkür ederim."

Etkinlik, Katrine'in gemiyi vaftiz etmesinden ve havai fişekler ve müzikten önce şampanyayı kırmak için elbisenin törenle kesilmesine başlamadan önce, JNS başkan yardımcısı Victor Sheng Li'nin yaptığı bir konuşmayla başladı.

Bir takdir göstergesi olarak Bay Li, Katrine'e eşsiz bir vaftiz annesi hediyesi verdi: yerel ağaçlardan elde edilen yapraklardan yapılmış çerçeveli bir yelpaze.

Törenin ardından konuklar kaptan tarafından köprüyü gezmek üzere gemiye davet edildi. Katrine, dünyanın dört bir yanından gelen güncellemeler için kaptan ve mürettebat üyeleriyle düzenli iletişimi sürdürerek mürettebatı ve gemiyi seyahatleri sırasında yakından takip etmeye devam edecek. Ayrıca Danimarka'ya yanaştığında gemiyi tekrar ziyaret etmeyi planlıyor.

Katrine şunları ekledi: "Bu, son derece müteşekkir olduğum çok benzersiz bir deneyimdi. İlk doğumumda vaftiz annesi olma onuruna sahip olmak çok özel ve sonsuza kadar hatırlayacağım bir şey. Turistlerin genellikle gitmediği yerlere seyahat etmek işimizin avantajlarından biri ve bunu 23 yaşında yapabilmek çok özel.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER