© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Yemen'den Atılan Füzeyle Vuruldu

ABD, Yemen kıyısı açıklarındaki Bab-el-Mandeb Boğazı'nda uluslararası sularda Norveç bayraklı bir kimyasal tankerin gemisavar füzeyle vurulduğunu doğruladı.

ABD Merkez Komutanlığı, MT Strinda'ya düzenlenen saldırıyı 11 Aralık günü saat 16.00 (EST) civarında bildirdi. Yetkililer, geminin Bab'dan geçerken Yemen'in Husi kontrolündeki bir bölgesinden fırlatılan Gemi Karşıtı Seyir Füzesi (ASCM) tarafından vurulduğunu belirledi. -el-Mandeb.

Strinda, gemide hasar ve yangın olduğunu bildirdi ancak şu ana kadar herhangi bir can kaybı bildirilmedi. Raporda, saldırı sırasında bölgede ABD gemisi bulunmadığı ancak USS Mason'un Strinda'nın yardım çağrısına yanıt verdiği ve yardım sağladığı belirtildi. Yangının ciddiyeti bilinmiyor.

Olay ilk olarak Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO) ofisi tarafından rapor edildi ve saldırının Yemen'in Mokha limanının yaklaşık 15 deniz mili batısında Bab El Bandeb civarında 21:00 UTC'de (veya yerel saatle gece yarısı) gerçekleştiği bildirildi.

UKMTO daha sonra, kendilerini Yemen Donanması olarak tanımlayan kişilerin bir gemiyle temasa geçmesi ve geminin rotasını Yemen'e değiştirmesi emrini vermesinin ardından, hayırlı faaliyetlere ilişkin ayrı bir rapor yayınladı. UKMTO, güncellemelerinde gemileri tanımlamadığından bu geminin aynı zamanda Strinda olup olmadığı belli değil .

AIS verileri, Strinda'nın kuzeye, Süveyş Kanalı'na doğru ilerlediğini gösteriyor, ancak varış yeri bilgisi sağlanmıyor.

Olay, Husi liderlerinin hafta sonu İsrail'e giden veya İsrail'den gelen tüm gemilere saldırı tehdidinde bulunmasının ve daha önce de bölgedeki İsrail bağlantılı gemilere yönelik tehditlerin ardından geldi. Bu noktada İsrail'in Strinda ile bağlantısı belirsizdir . Norveç merkezli Mowinckel Chemical Tankers AS'ye aittir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER