© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Yengeç avcısı "Navarin Burnu" Nakhodka'da suya indirildi

Nakhodka kentsel bölgesi idaresinin basın servisi haberine göre, yengeç "Navarin Burnu" Nakhodka tersanesinin kızaklarından ayrıldı.

Bu, Antey Şirketler Grubu'nun emriyle Nakhodka tersanesinde inşa edilen dördüncü gemi.

Yengeç avcısının toplam uzunluğu 57,7 metre, genişliği 12,6 metre, maksimum hızı 12 deniz milidir. Gemide, tuzaklar kullanılarak yengeç avcılığının yapılmasına, sınıflandırılmasına ve toplam hacmi 640 metreküp soğutulmuş deniz suyuna sahip 9 tankta veya 120 tona kadar canlı yengeçte kafeslerde depolanmasına olanak tanıyan balıkçılık ekipmanları kuruludur.

Nakhodka Tersanesi Genel Müdürü Sergei Starovoitov'a göre, "Navarin Burnu" sonbahar-kış gemi denize indirme serisinin açılışını yapıyor. Bu yılın sonundan önce iki tane daha piyasaya sürülecek.

Keel Kota programının ilk aşamasının bir parçası olarak tesiste aynı anda toplamda sekiz gemi inşa edildi. Bunlardan üçü, “Kaptan Khazan” , “Dmitry Konoplev”, “Kaptan” geçen yıl suya indirildi ve şu anda devreye alma ve bağlama ve deniz denemeleri için hazırlık aşamasındalar.

Nakhodka kentsel bölgesi idaresinin basın servisi, bir dizi yengeç avcısının inşasının Rusya'da hiçbir benzerinin bulunmadığını belirtti. Özellikle geminin özelliklerinden biri de varış noktasına canlı olarak ulaştırılacak 100 ton yengeç için depolama tesisi ile donatılmış olmasıdır. Nakhodka kentsel bölgesinin idaresi, tüm gemilerde üç renkli Rus bayrağının çekileceğini ve Vladivostok'un ana liman olacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER