© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Yeni Hava Savunma Korveti Deniz Denemelerinde

Katar Donanması’nda, İtalyan Fincatieri Tersanesi tarafından inşa edilen hava savunma korveti deniz denemelerine başladı.

Yaklaşık 3.250 tonluk tam yük deplasmanına, sırasıyla 107 ve 14.7 metre uzunluğa ve genişliğe sahip yeni Al Zubarah sınıfı korvetler, CODAD ile yapılandırılmış bir tahrik sistemine sahiptir.

Korvet, 98 mürettebat ve 14 ek yerleştirme imkanı sağlıyor. Hava savunma harbi (AAW) ve su üstü savunma harbi (ASuW) kapasitesini bünyesinde barındırdığı silah sistemleri ile gerçekleştirebilecek olan korvet denizaltı savunma harbi (ASW) için eksik kalıyor. Bu noktada ise korvet, hafif torpidolar içeren bir ASW paketi ile donatılabilen NH90 NFH deniz helikopterini barındırabilir ve çalıştırabilir.

Silah paketi, bir 76/62 Multi-Feeding Super Rapid ana topu ve karadan havaya füze için 16 hücreli bir dikey fırlatma sistemi içerir. Gemide ayrıca MM40 Exocet Block 3 gemi savar füzeler, öz savunma silahları ve torpidoya karşı tedbirleri için iki adet 4 hücreli lançer bulunuyor. Korvette ayrıca RAM Mk 49 CIWS bulunmaktadır.

5 milyar avro değerindeki sözleşme 2017’de açıklanmıştı. Buna göre sözleşme, dört hava savunma korvetine ek olarak iki OPV / FACM tipi gemi, bir hava savunma LPD’sinin (uzun menzilli L-bant radarı ve ASTER 30 SAM ile donatılmış) yapımını da içeriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER