© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Yeni İnşa Gemileri Kiralıyor

Stena Bulk , Hyundai Mipo'da inşası devam eden yeni inşalar için charter anlaşmalarıyla filosuna dört orta menzilli MR tankeri ekliyor .

Çarşamba günü İsveçli ekip, isimsiz bir Japon sahibiyle dört uzun vadeli kiralama anlaşması yaptığını duyurdu.

Gemilerden ikisi, Stena Continent ve Stena Conquest, 2025 yılı sonuna kadar Hyundai Mipo'dan teslim edilecek. İki eko MR tankeri daha, Stena Contender ve Stena Concept, 2026'da onu takip edecek.

Tüm gemiler, Güney Kore tersanesinin mükemmel verimlilik performansıyla tanınan en yeni 8. nesil MR tanker tasarımını kullanacak.

Tasarım, 13 knot hızla yüklendiğinde günde yalnızca 15 metrik ton yakıt tüketimi sağlıyor. Kaplar aynı zamanda küresel kükürt emisyon üst sınırı uyumluluğunu sağlamak için temizleyicilerle donatılmıştır.

Bu duyuru, Stena Bulk filosuna yapılan bu yeni eklemeler gibi, 2022'de Güney Koreli bir tersaneye teslim edilen ve Japon bir sahibinden kiralanan Stena Konvoyu ve Stena Conductor'ın uzun vadeli sözleşmeleriyle uyumludur.

Stena Bulk Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Erik Hånell şunları söyledi: “Uzun vadeli filo genişletme stratejimiz, her zaman müşterilerimizin çıkarlarını ön planda tutarak esnek ve akıllıca hareket etmemizi gerektiriyor.

"Mevcut maliyetli kısa vadeli süreli kiralama ortamı, farklı düşünmemiz gerektiği anlamına geliyor; bu nedenle bu dört uzun vadeli yeni inşa kiralama anlaşmasını imzalamaktan gurur duyuyoruz. Bu gemilerin pazar lideri sürdürülebilirlik performansı, sürdürülebilirlik stratejimizi desteklemeye yardımcı olacak, ancak bu uzun vadeli anlaşmaların sağladığı istikrar, dünya çapındaki müşterilerimiz için güvence yaratacaktır.

"Gerçekten pazar lideri bir tanker filosu oluşturma çabamızda çevrilmemiş taş bırakmadan önümüzdeki aylarda ve yıllarda pragmatik bir şekilde çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER