A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
15 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

AB, IMO'yu eleştiriyor

AB, IMO'yu eleştiriyor
Yaklaşan IMO MEPC toplantısı ve BM İklim Eylemi Zirvesi öncesinde Avrupa Birliği, sektörün 2050 yılına kadar net sıfıra ulaşması gerektiğini söyleyerek küresel denizcilik endüstrisinin karbondan arındırılmasını hızlandırma çağrılarını artırıyor.

Danimarka, Palau ve Samoa temsilcilerinin katıldığı AB delegasyonu, AB'nin denizcilik sektörü için yeni iklim hedefleri önerilerini ana hatlarıyla belirtirken IMO'dan iddialı bir fikir birliği çağrısında bulundu.

Temsilciler dünkü toplantıda "Sera gazı (GHG) emisyonlarının önemli bir kaynağı olan uluslararası denizcilik sektörünün yanlış yönde ilerlediği açık hale geldi" dedi. "Bu, hem mutlak emisyon azaltma hedefleri hem de somut politika önlemleri açısından IMO'nun sera gazı emisyonlarının azaltılması alanındaki eylemini yoğunlaştırmayı gerektiriyor."

Deniz taşımacılığından kaynaklanan sera gazı emisyonlarının hem mutlak hem de göreli olarak artmaya devam ettiğini ve insan kaynaklı tüm sera gazı emisyonlarının yüzde üçüne ulaşmaya yakın olduğunu iddia eden temsilciler, Deniz Çevresini Koruma Komitesi'nden (MEPC) iki hafta önce konumlarını belirlediler. gözden geçirilmiş bir IMO iklim stratejisini kabul etmek için 3-7 Temmuz tarihleri ​​arasında Londra'da toplanacak.

AB'nin BM Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Olof Skoog, deniz taşımacılığının 2050 yılına kadar net sıfır olmasının tek mantıklı olduğuna inandıklarını söyleyerek AB tekliflerini sundu ve IMO'nun sera gazı emisyonlarında yüzde 50'lik bir azalmaya yönelik önceki konumunu ikiye katladı. Teklifler, küresel bir çerçeve sağlamak için denizcilik sektörü için AB'nin yakın zamanda kabul ettiği FuelEU'yu genişletmeyi amaçlıyor. IMO'nun mevcut hedefinin "açıkça yetersiz" olduğunu söyledi.

Sunum, 2050 yılına kadar net sıfıra ulaşmak için nakliyeciliğin emisyonlarını mümkün olan en kısa sürede zirveye çıkarması çağrısında bulundu. AB delegasyonu, 2030'a kadar yüzde 29 ve 2040'a kadar yüzde 83'lük bir kesinti için hedefler öneriyor ve bunların "iyi ara hedefler" olacağını söylüyor.

Skoog, "Ancak, Temmuz ayı için belirleyici olan tek adım, 2050 için deniz taşımacılığında net sıfır hedefi konusunda anlaşmaya varmak. Bu, uluslararası toplumun karbonsuzlaştırma konusunda ciddi olduğunu gösterecektir" dedi. 

AB, bir sera gazı yakıt standardı için teknik bir önlem önereceğini söyledi. Ayrıca, gelirlerin kullanımını tartışmaya açık olacaklarını söylerken, denizcilik sektörünün sera gazı emisyonlarına ekonomik bir vergi getirilmesi çağrısında bulunuyorlar. İklim değişikliğine karşı savunmasız ülkeler için olacağını öne sürdüler. 

Somut adımlar atılmadığı takdirde, denizcilik endüstrisinin amonyak, metanol ve yeşil hidrojen dahil olmak üzere alternatif yakıtlar sağlamak için yeterli teşvike sahip olmayacağını ve aynı zamanda bu yeni yakıtları kullanabilen gemilere yatırım yapamayacağını söyleyerek sözlerini bitirdiler. 

Temsilciler, Eylül ayında BM Genel Kurulu'nun Üst Düzey Haftası için planlanan BM İklim Hırsı Zirvesi için de ivme sağlayacağını söyleyerek MEPC toplantısından güçlü adımlar atılması çağrısında bulunuyorlar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!