Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Tuhaflıklar

09 Ağustos 2022, Salı 20:35

Bozcaada, bana bazen sanki başka bir devlet gibi geliyor. Nasıl derseniz, dükalık gibi. Çünkü orada bir grup var (monşerler). Bozcaada’ya kimse gelsin istemiyorlar ve bunu da rahatlıkla dile getiriyorlar. Bu grubun başını Haluk Şahin çekiyor.

İnsan biraz duyarlı olur. Suriye’de pençe kilit operasyonu yapılıyor, şehitlerimiz var. Dün 8 Ağustos 2022 tarihinde Yüzbaşı Cengiz Topel’in Rumlar tarafından işkence ile şehit edilmesinin 58. ölüm yıl dönümüydü. Bizler onu saygıyla andık.

Sizler ne yaptınız? Salhane’de 7 Ağustos 2022 günü ‘’21. Homeros Okuması’’… Bok var okunmasında. Okumasına da duygusana da tüküreyim.

 

Aynen devam ediyorsunuz. Latin Ozanı Vergilus’un destanı Aenis’den bölümler okuyorsunuz ve bu faaliyetler için sabahın köründe salhanede yeriniz alıyorsunuz. Yazıklar olsun. Homeros’unuza da, İlyada’nıza da, Vergilus’unuza da tüküreyim.

*****************************************************************************************

Yatlarda sık yaptığımız bir şey var. Özellikle yelkenlilerde yarış esnasında veya uzun seyirlerde, sert havada içimizden biri mutfağa gider, buzluktan paket halinde hazır döner çıkartır. Teflon tavada veya klasik tavada hazırlayarak ekmek arası ve bir içecek ile bizlere servis yapar. Buraya kadar her şey normal. Peki, sizlere soruyorum. O dönerler siyah bir plastik muhafazada. Benim bildiğim siyah plastikler ve gri plastikler geri kazanma yöntemi ile elde ediliyor. Acaba ben mi yanılıyorum? Ama bu durum beni fazlasıyla düşündürüyor. Bir diğer konu da bugün basında çıkan yurt dışı haberlerde teflon tavaların çok sakıncalı olduğu yazıyor.

 

*****************************************************************************************

TİLKİYE SORMUŞLAR. ‘’KÜMESE BEKÇİLİK YAPAR MISIN?’’ DİYE. TİLKİ GÜLMÜŞ. (Yorumu size ait)

*****************************************************************************************

Son günlerde televizyonlarda rastlıyoruz. Askere gidenler etrafa, insanlara çok rahatsız edici davranışta bulunuyorlar. Yakınları da düşüncesizce onları savunuyor. Neymiş efendim? Gelenekleriymiş. (Hiç böyle bir gelenek hatırlamıyorum) Çocukları bir daha askere gitmeyecekmiş. Bende bahriyeli olarak yıllar önce askere gittim. Bir arkadaşım beni İstanbul / Taksim’de bulunan otobüs yazıhanesine bıraktı. Oradan servis aracıyla Topkapı’ya gittim. Otobüsteki yerimi aldım. Otobüste benim gibi yedi, sekiz asker adayı vardı. Onlar da birliklerine doğru yola çıkıyordu.

BİZİ NE UĞURLAYAN VARDI, NE BAĞIRIP ÇAĞIRAN. NE NARA ATAN, NE DE HAVAYA FIRLATAN VARDI.

*****************************************************************************************

Dün yine televizyon haberlerinde İstanbul’un sahil semti olan -tahmin ediyorum Şaşkınbakkal -Bağdat Caddesi’nde bisiklet yoluna KADIKÖY BELEDİYESİ’NİN BİR HİZMET ARACI PARK ETMİŞ, BİSİKLET YOLUNU TAMAMEN KAPATMIŞ. Bisiklet yolunu kullananlar  geçmek için araçların arasına giriyor. Kadıköy Belediyesi hizmet aracının şoförünü ikaz ettikleri zaman da şoför, bisiklet sürücüleriyle tartışıyor ve kameraların önünde ÖLDÜRMEKLE TEHDİT EDİYOR.  Yuuuhhhhh… Ne günlere geldik!

 

Yazı: Gölge Kaptan

Yayına Hazırlayan: Özge Durmuş / K. Y. Yazı İşleri Md.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Deniz ticaret41 yasında