© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Azak-Karadeniz hattının gelişimi tartışıldı

Başbakan Yardımcısı - Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Rusya Federasyonu Hükümeti Denizcilik Kurulu'nun olağan toplantısına başkanlık etti.

Rus hükümetinin basın servisine göre toplantıda liman ve kıyı altyapısının geliştirilmesi, üretim ve lojistik kompleksi, gemi inşa ve gemi onarım kapasitelerinin geliştirilmesi ve gemi bakımı ile ilgili bir dizi konu tartışıldı. Ayrıca, Dünya Okyanusu'nun maden kaynaklarının geliştirilmesi, yat turizminin geliştirilmesi ve çocuk deniz ve nehir dernekleri ağı konuları gündeme getirildi.

Toplantı katılımcıları Azak-Karadeniz yönünü detaylı olarak tartıştı. D. Manturov, "Bu, etkin kullanımı liman ve kıyı altyapısının genişletilmesini gerektiren çok önemli bir deniz arteridir" dedi. – Üretim ve lojistik kompleksinin yoğun bir şekilde geliştirilmesi ihtiyacı, gemi inşası ve gemi onarımı kapasitelerinin yanı sıra gemi bakım seviyesindeki artış da dahil. Artan kargo cirosu dikkate alındığında, Azak-Karadeniz yönünün gelişiminin önemli bir yönü, limanların sınırlarının, liman tesislerinin amacının ve belirlenen çevre dahilinde nakliyenin organizasyonunun belirlenmesi olmaya devam ediyor.”

Başbakan Yardımcısı, hidrolik yapıların modernizasyonunun yanı sıra tarama çalışmalarının organizasyonuna da özel önem verilmesi talimatını verdi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın raporunda, liman sınırlarının belirlenmesi ve kıyı limanı altyapısının mülkiyet düzeyinin (federal, bölgesel, özel) belirlenmesi konusunda şeffaf, tek tip bir yaklaşımın oluşturulması ihtiyacına dikkat çekildi. - gemi inşasında yer alan hidrolik yapılar. Hidrolik yapıların sahibinin belirlenmesi veya limanın sınırlarının çizilmesi konusunda kesinlik eksikliği, kararsız bir duruma yol açabilir.

Bir yandan, hidrolik yapıların liman sınırları içerisinde olması veya tarama için gerekli fon kaynağının bulunmaması durumunda işletme, hidrolik yapıların mülkiyetini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalır.

Öte yandan, bir işletmenin hidrolik yapıların normal teknik durumunu korumak için gerekli çalışmaları yapmaya hazır olması ancak bunun getirdiği maliyetler, işletmenin ürünlerinin maliyetini arttırmakta ve onları rekabet edilemez hale getirmektedir.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, üretimin kendine özgü doğası nedeniyle gemi inşa işletmelerine kıyı şeridindeki arazilerin genel kullanımının sağlanamayacağına inanmaktadır.

Ayrıca bu konuyla ilgili olarak toplantıda, Rusya Federasyonu'nun yeni kıyı bölgelerinin (Donetsk Halk Cumhuriyeti, Zaporozhye ve Kherson bölgeleri) liderlerinin Denizcilik Koleji'ne dahil edilmesi konusunu çözmeleri kararlaştırıldı. Rusya Federasyonu Hükümeti, Rusya Federasyonu'nun yeni kıyı konularının liderleri ve bu konuların en üst düzey yetkilileri altında Denizcilik Konseylerinin oluşturulması.

Toplantıda ayrıca Dünya Okyanusunun maden kaynaklarının geliştirilmesi konusu da ele alındı. Şu anda Rusya Federasyonu, katı minerallerin araştırılmasına yönelik çeşitli sözleşmelerin garantör devletidir: Atlantik Okyanusu'ndaki Orta Atlantik Sırtı bölgesindeki derin deniz polimetalik sülfürler (tamamlanma tarihi - 2027), kobalt-manganez kabukları Pasifik Okyanusu'nun Magellan Dağları bölgesi (tamamlanma tarihi - 2030) ve ayrıca Pasifik Okyanusu'ndaki Clarion-Clipperton bölgesindeki bir yataktaki ferromangan nodülleri. Konunun tartışılması sırasında toplantı katılımcıları, hükümet tarafından okyanusların maden kaynaklarının geliştirilmesi alanındaki faaliyetleri koordine etmek üzere oluşturulan bölümler arası çalışma grubu çerçevesinde Dünya Okyanusu'nun maden kaynaklarının geliştirilmesi alanındaki faaliyetlerin koordinasyonu konusunda çalışmaya devam edilmesine karar verdiler. Dünya Okyanusunun maden kaynakları.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER