ABS Türkiye, Türk Denizcilik camiasından çok sayıda katılımcının daveti ile 'Container feeders for today and for the future' konulu seminerini gerçekleştirdi.
Açılış konuşmasını yapan ABS Türkiye Ülke Müdürü Seyfettin Tatlı seminer hakkında bilgilendirmelerde bulundu ve iş güvenliğinin önemi üzerinde durdu.
Seminerde ABS'in iki uzmanı Christian Schack ve Jan Otto De Kat, 'Feeder Pazarına Genel Bakış', 'Düşük Karbon Ekonomisi için Gemi Konsepti' ve 'Sürdürülebilirlik', MAN'den Mevlüt Civelek ve Volkmar Galke 'Gelecekte Feeder için Sevk Gücü'nü içeren konularda sunumlar yaparak Türk Denizcilik camiasından katılanlarla bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.
Seminer öncesi Deniz Ticaret Gazetesi'ne görüşlerini aktaran ABS Türkiye Ülke Müdürü Seyfettin Tatlı: ''Türkiye'de uzun zamandır konteyner konusunu işlememiştik. Bu konuyu tekrar gündeme getirmede önderlik ederek semineri gerçekleştirdik. Son yıllarda gelişmeleri takip ettiğimizde yeni ticaret yollarının ortaya çıktığını, özelikle Çin İpek Yolu'nun binlerce yıl öncesine dönüş yaparak tekrar önemliliğini artırdığını görüyoruz. Yeni ticaret yolları, yeni konteyner limanları ve daha çok konteyner gemilerine ağırlıklı feeder gemilerin nehirlerde, kıyı bölgelerindeki limanları artıyor. Dolayısıyla bu pazarın ilerleyeceğini düşündüğümüz için böyle bir semineri düzenleme ihtiyacı hissettik. ''
Türkiye'nin bu konuda iyi bir pazar olduğunu dile getiren Tatlı; '' Bu konuda yeni regulasyonlar da var. Seminerin konularından bir tanesi de ''Makina ve Sevk Sistemleri'', çünkü verimlilik çok önemli. Hava kirliliği, deniz kirliliği ile iligili kurallar da çok önemli. Bunların hepsi için optimum yeni dizaynlar, optimum gemiler inşa etmek gerekiyor. Türkiye'de konteyner taşımacılığı Avrupa gibi değil, belirli sayıda firmalar var ve maalesef bu konuda sınırlı kalıyoruz. Taşımacılık açısından, Türkiye konum itibariyle de Avrupa- Asya arasında Çin İpek Yolu üzerinde büyük avantaja sahip.'' değerlendirmesinde bulundu.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.