A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

İspanyol Devi İflas Etti! Gemiler Aliağa’da Sökülecek...

KARAS REKLAM
İspanyol Devi İflas Etti! Gemiler Aliağa’da Sökülecek...
Koronavirüs salgını turizm sektörünü de vurdu. İspanyol devi Pullmantur iflas başvurusuyaparken şirketin filosundaki en büyük üç gemi sökülmek üzere İzmir Aliağa'ya doğru yola çıktı.

Tüm dünyada 13 milyon fazla insanı enfekte eden ve 580 bini aşkın kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını turizm sektörünü de vurdu.

Salgın havayolu şirketlerinin ardından kruvaziyer devlerini de etkiledi. Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker, sektörde dünyanın en büyük filolarından birine sahip olan İspanyol Pullmantur’un iflas başvurusu yaptığını duyurdu. Ülker’in aktarımına göre dev şirketin filosundaki en büyük üç gemi sökülmek üzere İzmir Aliağa'ya doğru yola çıktı.

Ülker, “Son yıllarda turizmde en kötü sezonunu yaşayan Türkiye, uzun zamandır cruise gemilerini bekliyordu. Gemiler geldi ancak yolcuları olmadan” diyor.

Gemi sökümü konusunda dünyada akla gelen ilk yerlerden birinin İzmir Aliağa'daki tesisler olduğunu belirten Ülker, “Aliağa’ya son yolculuğunu yapan gemiler arasında hangileri yok ki... İngiliz donanmasının son uçak gemileri HMS Illustrious ve HMS Invincible, Irak Savaşı'nın efsane gemilerinden Ark Royal, 1982'deki Falkland Savaşı'nı İngiltere'ye kazandıran HMS Plymouth…” ifadelerini kullanıyor.

Başta İngiliz Kraliyet Donanması'nın olmak üzere birçok ülkenin ünlü gemilerinin Aliağa Limanı'nda son kez denizle buluştuğunu hatırlatan Ülker, “Koronavirüs salgınıyla birlikte savaş gemilerinin ardından bu kez cruise'lar jilet olmayı bekliyor” diyor.

Dünyanın en büyüğü olan Royal Caribbean'ın yüzde 49'unun sahibi olan Madrid merkezli Pullmantur’un haziran ayında İspanya Yönetimi'ne iflas başvurusunda bulunduğunu belirten Ülker, şu bilgileri aktarıyor:

“Şirket, filosundaki üç dev cruise (kruvaziyer) gemisini önce Malta ve İtalya'ya gönderdi. Burada üç dev geminin değerli sayılan iç kısımları söküldü ve satışa çıkarıldı. Ardından her üç gemi sökülmek için İzmir Aliağa'ya doğru yola çıktı. Bu gemilerin isimleri ise MS Sovereign, Monarch ve MV Horizon.”

Ülker, iflas başvurusu yapan şirkete ilişkin şu bilgileri paylaşıyor:

“Pullmantur, 2019 yılında yüzde 40'ı İspanyol olmak üzere 400 binden fazla yolcu taşıdı. Bu yolculukların çoğunu da bu üç gemi yaptı. Bu gemilerden MS Sovereing, 16 Ocak 1988'de Miami'den yola çıktığında dünyanın en büyük yolcu gemisi unvanına sahipti. Fransa'da yapılan gemi, 2008'de Pullmantur filosuna katıldı. 268 metre uzunluğundaki bu gemi İspanya ve Hindistan sinemasında önemli filmlere sahne oldu.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!