A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Kayıp Titanik Denizaltısını Arama devam ediyor

KARAS REKLAM
Kayıp Titanik Denizaltısını Arama devam ediyor
Arama Seslerin Tespit Edildiği Alana Odaklanıyor

Çarşamba günü Titanik'in enkazı yakınlarında kayıp bir denizaltını arayan kurtarma ekipleri çabalarını Kuzey Atlantik'te bir dizi deniz altı gürültüsünün tespit edildiği uzak bir bölgede yoğunlaştırdı, ancak yetkililer seslerin gemiden gelmeyebileceği konusunda uyardı.

Denizaltıdaki hava kaynağının Perşembe sabahına kadar tükenebileceğini öne süren tahminlerle birlikte, uluslararası bir kurtarma ekipleri koalisyonu, Pazar günü beş kişiyi okyanusun derinliklerine götürürken ortadan kaybolan Titan'ın belirtileri için okyanusun geniş bir bölümünü taradı. bir turist gezisinin parçası olarak asırlık enkazı ziyaret edin.

ABD Sahil Güvenliği, Kanada uçaklarının salı ve çarşamba günleri sonar şamandıraları kullanarak sesleri kaydettiği bölgede uzaktan kumandalı araç (ROV) aramalarının yapıldığını söyledi .

Sahil Güvenlik Kaptanı Jamie Frederick bir basın toplantısında seslerin analizinin "sonuçsuz" olduğunu söyledi.

"Size karşı dürüst olmak gerekirse, ne olduklarını bilmiyoruz," dedi. Seslerin tespit edildiği bölgede arama yapıyoruz” dedi.

Dalgıç bulunsa bile, yüzeyin kilometrelerce altındaki aşırı koşullar göz önüne alındığında, onu geri almak büyük lojistik zorluklar sunar.

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Fransa'dan ekipler, kabaca Lübnan veya ABD'nin Massachusetts eyaleti büyüklüğünde, 10.000 mil kareden (25.900 kilometrekare) fazla açık deniz aradılar.

ABD merkezli OceanGate Expeditions tarafından işletilen 22 fitlik (6,7 metrelik) dalgıç Titan, Pazar günü sabah 8'de (1200 GMT) alçalmaya başladı. Titanik'e iki saatlik bir dalış olması gereken süre boyunca ana yüzey gemisiyle bağlantısını kaybetti .

Şirketin spesifikasyonlarına göre dalgıç 96 saat hava aldı, bu da oksijenin Perşembe sabahına kadar bitebileceği anlamına geliyor. Ancak uzmanlar, hava beslemesinin, dalgıç aracının bozulmadan kalıp kalmadığı ve hala güce sahip olup olmadığı da dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlı olduğunu söylüyor.

1912'de ilk yolculuğunda bir buzdağına çarparak batan İngiliz okyanus gemisinin enkazı, yaklaşık 12.500 fit (3.810 metre) derinlikte deniz dibinde yatıyor. Cape Cod, Massachusetts'in yaklaşık 900 mil (1.450 km) doğusunda ve Newfoundland, St. John's'un 400 mil güneyindedir.

Kişi başı 250.000 dolara mal olan bir turist macerasının en önemli noktası olan dalgıçta, İngiliz milyarder ve maceracı Hamish Harding (58) ve Pakistan doğumlu iş adamı Shahzada Dawood (48) ile 19 yaşındaki oğlu Suleman da vardı. İngiliz vatandaşları.

77 yaşındaki Fransız kaşif Paul-Henri Nargeolet ve OceanGate Expeditions'ın kurucusu ve CEO'su Stockton Rush'ın da gemide olduğu bildirildi.

İngiliz girişimciye diğer keşif gezilerinde eşlik eden Harding'in bir arkadaşı Jannicke Mikkelsen, Salı günü Reuters'e iyi bir haber umduğunu ancak iyimser olmadığını söyledi. Hayatta kalmaları bir mucize olur” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!