A.S.P.
İstanbul
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Putin; Hindistan-Orta Doğu tahıl koridorunu önemsemiyor

KARAS REKLAM
Putin; Hindistan-Orta Doğu tahıl koridorunu önemsemiyor
Rusya Devlet Başkanı'na göre Rusya, hayata geçirilmesi halinde Karadeniz ve Akdeniz üzerinden erişim sağlayacak yeni rotayı kullanabilecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, planlanan Hindistan-Orta Doğu-AB ekonomik koridoru ile Kuzey-Güney ulaştırma koridoru arasında rekabet görmediğini söyledi. 

PortNews IAA muhabirinin bildirdiğine göre, devlet başkanı bunu Doğu Ekonomik Forumu'nun (EEF) genel kurul toplantısında moderatörün bir sorusunu yanıtlayarak söyledi. Yeni projenin ana katılımcıları Hindistan, Suudi Arabistan, BAE, Almanya, Fransa, İtalya, Avrupa Birliği ve ABD'dir.

Putin, son G20 zirvesinde anlaşması imzalanan bu projenin "uzun süredir tartışıldığını" hatırlattı.

Vladimir Putin, "Malların bu koridor boyunca hareketi aslında Kuzey-Güney projemize bir ekleme; burada bize bir şekilde müdahale edebilecek hiçbir şey görmüyoruz" dedi.

Rusya Devlet Başkanı'na göre Rusya, hayata geçirilmesi halinde Karadeniz ve Akdeniz üzerinden erişim sağlayacak yeni rotayı kullanabilecek.

Aynı zamanda Vladimir Putin, "bu yalnızca bir niyet anlaşmasıdır" dedi. Rusya Devlet Başkanı, yeni projenin ekonomik değerlendirmesinin yetersizliğine dikkat çekti: “Bu projenin ekonomisine bakmamız lazım. Çünkü yükün önce demiryoluyla denize ulaşması, demiryolundan deniz araçlarına aktarılması, ardından BAE veya Suudi Arabistan'da kıyıya gelmesi ve yine gemilerden demiryoluna aktarılması gerekiyor. Ve bu çifte aşırı yükün tüm projenin ekonomisi üzerinde etkileri vardır. Bu dikkate alınmalı, tüm projenin ekonomisi dikkate alınmalıdır. Zaman açısından da St. Petersburg'dan Mumbai'ye bakarsanız, Kuzey-Güney rotası için planladığımızla hemen hemen aynı olacak. Ekonomiyi bilmiyorum, tekrar ediyorum, matematiği yapmamız lazım. Bana öyle geliyor ki rotamız daha etkili olacak.”

Vladimir Putin, Süveyş Kanalı üzerinden mal teslimine yönelik geleneksel lojistik rotanın kargo sahipleri için cazip olmaya devam edeceğine inanıyor. “Süveyş Kanalı'nın kullanımına olan ilgi bitmeyecek. Bunun Süveyş Kanalı'na herhangi bir zarar vereceğine inananlar sanırım... Bundan şüpheliyim. Bana göre bu gerçekleşmeyecek."

Sonuç olarak Rusya başkanı şunları vurguladı: “Ulaşım hacmi her yıl artıyor. Ve bana göre bu rotalardan ne kadar çok olursa o kadar iyi.”

RUS 1

Kaynak: portnews.ru

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!