A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

“Turizmin Gelişmesi İçin Kruvaziyer Liman Şart”

KARAS REKLAM
“Turizmin Gelişmesi İçin Kruvaziyer Liman Şart”
Ordu Tanıtım Kulübü (ORTAK) Derneği Başkanı Arzu Tosunoğlu, Ordu’nun son yıllarda turizmde gelişme gösterdiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirterek, turizme katkı sağlayan havalimanı gibi şimdi de Kruvaziyer Liman Projesinin gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.
Kruvaziyer Liman yapılması için Trabzon’da çalışmaların başlatıldığını kaydeden Tosunoğlu, Ordu’ya da yapılacağına inandığını dile getirdi.
 
“Ordu’nun vitrininin değişmesi lazım”
5 yıl önceki Ordu’yla şimdi arasında çok fark olduğunu hatırlatan Başkan Tosunoğlu; “Hep yenileşen, değişen dünya düzeninde bizde kendi yerimizi almalıyız. Bu bir yarıştır. Yarışta ne kadar aktif rol oynarsan o kadar sıçrayış yaparsın. Havaalanımızın yapılması ile birlikte Ordu’nun kısacası vitrini, kimliği ve modernliği arttı. 5 yıl önceki Ordu ile şu anki Ordu arasında çok fark var diyor gelen yerli ya da yabancı misafirlerimiz. Bu çok önemli bir şey. Ordu’nun vitrininin, kimliğinin değişmesi lazım.” dedi.
 
“3-4 gezi teknesi daha lazım”

İskelenin yapılmasıyla bir hareketlilik olduğunu söyleyen Tosunoğlu; “Ordu’da Kruvaziyer Liman Projesini ortaya koyan kişilerden bir tanesiyim. İskelemiz yapıldı, çokta güzel oldu. Bir tane gezi teknemiz oldu, Büyükşehir Belediyesi bunu gerçekleştirdi. Ama oraya bir tane yetmiyor, önümüzde ki sezonda oraya 3-4 tane, birisinin kalkıp öbürünün yanaştığı bir hareketlilik kazandırmak gerekiyor.” diye konuştu.
 
“Ünye Port’a karşıyım”

Kruvaziyer limanının yanaşmadığı tek ilin Ordu olduğunun altını çizen Arzu Tosunoğlu, şunları kaydetti;
“Ünye Port deniliyor. Ben kişisel olarak Ünye Port’a karşıyım. Şöyle karşıyım, Ünye Port, Kruvaziyer gemileri ve konyetner gemileri için de yanlış. Neden yanlış? Samsun burnunun dibi, o kadar yakın bir mesafe var ki, ama konyteyner limanını sen getirirsin nerdeyse Karadeniz’in en güzel organize sanayisinin yapıldığı Fatsa limanına konteynır limanını getirirsin, yük gemilerini de oraya boşaltırsın. Eğer turizmde il olarak sıçrayış yapmak bizim Kruvaziyer limanımız da olmalı.”
 
“Trabzon’a yapılıyorsa, Ordu’ya da yapılabilir”

Kruvaziyer Liman için Kumbaşı Balıkçı Barınağı’nın uygun olabileceğini söyleyen Başkan Tosunoğlu; “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun katkıları ile Trabzon’a Kruvaziyer Liman yapılıyor. Trabzon lobisi Kruvaziyer Limanı kapıyorsa, bizimde Ordu’lu Turizm Bakanımız var. Yapmaması için hiçbir neden yok. Yer için alternatif çok. Ama ben 2008 yılında Kruvaziyer Limanı gündeme getirmiştim, hala bir adım yok” şeklinde konuştu.
 
“Ordu turizm şehridir”

Ordu’yu turizmde daha iyi yerlere getirmek için planlamaların şimdiden yapılması gerektiğine değinen Tosunoğlu; “Turizmin gelişmesi için havaalanı, Kruvaziyer Liman bunlar çok önemli. Karşıda Soçi var, buraya yakışan feribot seferlerinin hızla başlatılması, Ukrayna karşı kıyımız. 5-6 saat buradan bin yolcu gemisine 6 saatte Soçi’desin. Onlar gelecekler biz onlara gidiceğiz. Ama yeter ki isteyelim. Ordu turizm şehridir. Ordu turizmine ekonomi sağlayabilecek büyük yatırımların, kalkınma hamlelerinin bir an evvel hayata geçirilmesi gerekiyor. 2018’e giriyoruz, 2019, 20, 21, 22, 23. 2023 hedeflerinde Ordu’da ilimizde ne olacak. Bunları konuşmamız gerekiyor ” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!