A.S.P.
İstanbul
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
gazetemiz reklamı

Vaftiz Töreni ve MV VERTOM ANETTE Lansmanı

Hollandalı gemi yapımcısı Thecla Bodewes Tersanesi, MV “Vertom Anette”yi Vertom Group'a başarıyla teslim etti.

7.280 dwt LABRX gemisi, Vertom Group'un Thecla Bodewes Tersanesi tarafından tamamlanacak 12 gemilik serisinin beşincisi.

Kuzey Denizi'ndeki teknik denemelerin tamamlanmasından yalnızca dört gün sonra MV “Vertom Anette” resmi olarak Vertom Group'a devredildi.

Labrax serisinin bir parçası olan MV Vertom Anette, Thecla Bodewes Tersanesi ve Groot Ship Design tarafından özellikle elektrikli tahrik sistemi için tasarlandı.

MV "Vertom Anette" gemisindeki dizel elektrikli tahrik sistemi, gelişmiş güç yönetim sistemiyle bir araya gelerek enerji kayıplarını en aza indirir, genel yakıt tüketimini azaltır ve CO2 emisyonlarını azaltır. Bu istenen sonuç, MV "Vertom Patty", MV "Vertom Cyta", MV "Vertom Tomma" ve MV "Vertom Anne Marit" adlı ilk dört yeni binanın performansında zaten kanıtlandı. Ayrıca MV “Vertom Anette” gemisinin kurulu tahrik gücü, aynı kargo kapasitesine ve geleneksel tahrik gücüne sahip gemilerle karşılaştırıldığında önemli ölçüde daha düşüktür. 118,60 m uzunluğa, 14,30 m genişliğe ve 329.700 cuft'luk tam kutu kargo ambarına sahip Labrax 7.280dwt, rekabetçi taşıma çözümleri sunuyor.

Thecla Bodewes Tersaneleri CEO'su Thecla Bodewes şunları söylüyor: "Bugün sadece yeni bir geminin teslimatını değil, tüm ekibimizin adanmışlığını, uzmanlığını ve tutkusunu da kutluyoruz. Bu gemi bir kez daha ileri teknoloji, üstün işçilik ve sürdürülebilir uygulamaları birleştiren modern gemi inşasının zirvesini temsil ediyor” ve şunu ekliyor: “Sürdürülebilir ve verimli bir denizcilik geleceğine yönelik vizyonumuzu paylaşan bir şirket olan Vertom ile ortak olmaktan onur duyuyoruz. Bu gemi, iki sektör liderinin ortak bir hedefte bir araya gelmesiyle neler başarılabileceğinin bir kanıtıdır”.

Vertom Group CEO'su Arjan de Jong şunları söyledi: "MV Vertom Anette'nin eklenmesi, Vertom için daha genç ve daha sürdürülebilir bir filoya doğru atılmış bir başka adımdır. Gemilerin genel performansından çok memnunuz, bu da daha önce hesaplanandan bile daha iyi" ve şunu ekliyor: "Thecla Bodewes Tersanesi ile tüm Hollandalı denizcilik tedarikçileri arasındaki işbirliği son derece iyi gidiyor ve Hollanda'nın öneminin bir örneği. Gemi inşasında uzmanlığımız var ve sonraki yedi gemiyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

gazeteiz teklamı
Son Eklenen Videolar