© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

35 Korsan Teslim Oldu

Hindistan Donanması'nın Kaçırılan Ruen Gemisini Serbest Bırakmasının Ardından Köşeye Sıkışan 35 Korsan Teslim Oldu

Hindistan donanması sözcüsü, "X" kanalına yayınlanan güncellemede, Malta bandıralı gemideki 35 korsanın tamamının teslim olduğunu ve daha sonra deniz kuvvetlerinin gemiyi yasadışı silah, mühimmat ve kaçak mallara karşı kontrol ettiğini söyledi.

14 Aralık 2023'te Somalili korsanlar tarafından kaçırılan gemi, 15 Mart'ta Hint donanmasına ait bir savaş gemisi tarafından durduruldu.

Malta bandıralı gemi, savaş gemisi tarafından durduruldu ve uluslararası hukuka uygun olarak harekete geçildi.

Müdahale sırasında Ruen'in Hindistan Donanması savaş gemisine ateş açması, donanma yetkililerinin tepki vermesine yol açtı.

Donanmadan yapılan açıklamada, INS Kalküta'nın "son 40 saat içinde, uyumlu eylemlerle 35 korsanın tamamını başarılı bir şekilde köşeye sıkıştırıp teslim olmaya zorladığı ve 17 mürettebatın 16 Mart akşamı korsan gemisinden herhangi bir yaralanma olmadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağladığı" belirtildi.

Cumartesi günü geç saatlerde bir açıklamada Hindistan donanması geminin yerini Aralık ayında tespit etti ve o tarihten bu yana Atalanta Operasyonu'ndaki AB güçleri gemiyi izliyordu.

Orduya göre INS Kalküta savaş gemisi, Ruen gemisine Hindistan Sahili'nden yaklaşık 1400 deniz mili (2600 km) uzaklıkta müdahale etmişti. Korsan gemisi, INS Subhadra, HALE RPA, P8I deniz karakol uçakları ve C-17 uçağı tarafından havadan atılan MARCOS PRAHAR'lar tarafından desteklenen kalibre edilmiş eylemler nedeniyle durmak zorunda kaldı.

Hint donanması sözcüsünün bildirdiğine göre, “14 Aralık 23'te Somalili korsanlar tarafından kaçırılan eski MV Ruen'in, açık denizlerde korsanlık eylemleri gerçekleştirmek üzere bir korsan gemisi olarak yola çıktığı bildirildi. ”

Gemi, savaş gemisine ateş açtı ve gemideki korsanlardan, gemiyi ve mürettebatı teslim edip serbest bırakmaları istendi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER