© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

ABD, DTO'da denizcileri tehdit ettimi?

Edindiğimiz bilgiye göre, bir ABD yetkilisi DTO'da denizcilerle toplantı yaparak sizi bitiririz demiş

Gazetemizin edindiği bilgiye göre, bir üst düzey ABD görevlisi, Kasım 2023 de Deniz Ticaret Odası merkez binasında denizciler ile  bir toplantı düzenledi. Bu toplantıda denizciler konuşan ABD'li üst düzey yetkilisi Türk denizcilerinden Rus gemilerine hizmet verilmemesini istedi. Arkasından da denizcilere parmak sallayarak hizmet vermeye devam ederseniz sizi bitiririz demiş

Bize olayı anlatan denizciler, bu konuşmanın ve parmak sallamasının muhatabı anladığımız kadarıyla  deniz acentalarıydı. Kimseden ses çıkmadı nedense, Toplantıya başkanlık yapanda asıl işi acentalık olan Recep Düzgit'ti onunda sesi çıkmadı. Sadece bir kişi bu üst düzey görevli ABD yetkilisine acentaların asli görevi boğazlarımızdan geçen gemilere hizmet vermektir. Suyu biten gemiye su temin etmek,yiyeceği kalmayan gemiye kumanya temin etmek, yakıtı kalmamış gemiye yakıt ikmali yapmak, bu hizmetleri verirken de bayrak aranmaz, ayrım yapılmaz dedilkten sonra  Bu denizci ABD'li yetkiliye, burada bize söylediklerinizi, Ege denizinden geçen gemiler için Yunanistan'a da söyleyecekmisiniz? diye sordu.

ABD'li yetkilinin bu soruya verdiği cevap çok kısa oldu sadece Hayır dedi.  Aynı denizci kişi ABD'li yetkiliye ikinci soru olarak Türkiye'den sonra Yunanistana gidecekmisiniz sorusuna karşılık ABD'li yetkili yine Hayır dedi.

Şimdi denizciler soruyor.

ABD'li yetkili Türkiye'ye gelip Türk denizcilerini kendi evinde böyle şımarık şekilde tehdit edebilecek gücü nerden alıyor?

Toplantıya başkanlık yapan Recep Düzgit neden bu ABD'li yetkiliye gereken cevabı veremedi?

Toplantı neden gizli tutuldu. DTO başkanı neden toplantıya katılmadı?

Toplantı gizli tutulduğu ve basına açık olmadığı için bu ABD'li yetkilinin geliş gidişi hakkında hiç bir gazeteci bilgi sahibi olamadı.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER