© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Akdeniz Araştırma 1 Gemisi Lübnan Kara Sularında

Tarım ve Orman Bakanlığı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü'ne bağlı "Akdeniz Araştırma 1 Gemisi", Lübnan'ın kara sularında balık ekosistemi üzerindeki çalışmalara katıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü'ne bağlı "Akdeniz Araştırma 1 Gemisi", Lübnan'ın kara sularında balık ekosistemi üzerindeki çalışmalara katıldı.

Lübnan Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) iş birliği kapsamında Lübnan'a gelen "Akdeniz Araştırma 1 Gemisi" personelinin, Lübnanlı uzmanlarla yaptığı 15 günlük çalışma sona erdi.

Lübnan'dan ayrılmadan önce Beyrut limanına demirleyen gemi personeli ve araştırmacılara teşekkür etmek için düzenlenen toplantıya Lübnan Tarım Bakanı Abbas Hacı Hasan ve FAO Lübnan yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Bakan Hasan, söz konusu çalışmayı, "Lübnan'da balıkçılık potansiyelinin ortaya çıkarılması üzerine yapılan önemli çalışmalardan biri. Ülkenin balıkçılık sektöründe potansiyelini ortaya çıkarmaya yönelik bir adım" şeklinde değerlendirdi.

Türkiye'nin balıkçılık sektöründe ilerleme kaydeden ülkelerin arasında yer aldığını anlatan Hasan, "Bu konuda dünyada özellikle balık avlanması hususunda ilerleme kaydetmiş ülkelerle ortaklık yapıp onların tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Lübnan ve Türkiye arasında bu sektördeki iş birliğinin güçlendirilmesi için bir mutabakat zaptı hazırlandı ve inşallah yakında da imzalanacaktır. Türkiye'nin bu konuda tecrübeleri gerçekten çok önemlidir." dedi.

 

 

 

 

 

HABER GÖNDER

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER