© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Ayvalık'ta 25 Ay Sonra İlk Gemi Midilli'ye Hareket Etti

Ayvalık ile Midilli arasındaki yolculu gemi seferleri pandemi yasaklarının kaldırılmasının ardından iki yıl sonra yeniden başladı.

Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’ndan sabah saat dokuz itibariyle hareket eden iki feribot Midilli’ye ulaştı.

Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’ndan 20 yolcu 2 araç ile hareket eden feribot büyük bir heyecanla uğurlandı. 14 Nisan Perşembe günü sabahı Midilli’den yolcu alıp Ayvalık’a Yunan kafile getirecek olan katamaranlar Ayvalık esnafı tarafından heyecanla bekleniyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi Meclis Üyesi Ali Jale “Bugün 25 ay sonra sınır kapısını açılmasıyla seferlerimize yeniden başlıyoruz. Bugün regüler olarak ilk seferi gerçekleştiriyoruz. Heyecanlıyız. Aslında çok uzun yılardır bu işi yapmamıza rağmen seferlerimize bu kadar ara vermiştik. 25 ay sonra kapıların yeniden açılması ve işimize geri dönüyor olmamız ve her şeyden önce Midilli halkı ile Ayvalık halkını yeniden buluşturmak bize umut veriyor. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Kazasız belasız bir sezon olmasını temenni ediyorum. Pandemi sürecinden en çok etkilenen bizim işkolumuz oldu. Ama bizimle birlikte Ayvalık esnafı da, ilçe ekonomisi de oldukça fazla bu süreçten etkilendi. Tabi bu süreçte Midilli’nin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran olan Türk turistler de Midilli’yi çok özledi. Tabi aynı şekilde Midilli halkı da Ayvalık’ı özledi. Dolayısıyla özlemler karşılıklı oldu. Ben inanıyorum ki, 2019 yılını aratmayacak bir sezonu yakalayacağız” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER