© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Bakan Akar'dan Yunanistan'a 12 mil Uyarısı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'dan gelen kara sularının 12 mile çıkarılmasına ilişkin açıklamalara çok sert yanıt verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Gündemdeki konulara ilişkin önemli mesajları vardı. Yunanistan'dan gelen kara sularının 12 mile çıkarılmasına ilişkin açıklamalara çok sert yanıt verdi. Akar, F-35 süreci ve Kazakistan'daki gelişmeleri de değerlendirdi.

İlan edilen NavTex mesajları, gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılması, göçmenlerin geri itilmesi ve son olarak Atina'nın Ege'de karasularını 12 mile çıkarma talebi Ankara'nın tepkisini çekti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'a "Haline şükret otur oturduğun yerde" diye seslendi.

Türkiye Yunanistan’ın Ege’de karasularını 12 mile çıkarmasının “Savaş nedeni" olacağını yıllar önce aldığı Meclis kararı ile duyurdu. Akar Yunanistan’dan gelen açıklamalara sert tepki gösterdi.

“Bunu 12 mile çıkarırsanız biz buradan uluslararası sulara çıkarken izin isteyeceğiz yani? 6 mil yapmışsın öyle veya böyle, haline şükret otur oturduğun yerde. Bizim söylediğimiz şey barış, huzur olsun, bu şartlarda iki taraf zenginliklerden istifade etsin. '12 milin zamanıdır' gibi yanlış bir hesap yapmasınlar. Çünkü bu yanlış hesabı başkaları da yaptı, 15 Temmuz’dan bir ay sonra Fırat Kalkanı Harekatı’nı icra ettik."

Akar, bu konuda bizi test etmesinler, böyle bir maceraya girmesinler ifadelerini kullandı.

Bakan Akar ABD ile devam eden F-35 müzakereleri kapsamında bir sonraki görüşmenin Şubat ayında ABD’de olacağını aktardı. TSK’nın zaafiyeti aynı zamanda NATO’nun zayıflaması demektir vurgusu yaptı. Akar ayrıca Türkiye’nin F-16 savaş uçağı alım talebine ilişkin son durumuda aktardı.

Akar, ABD ile ilişkilerde en önemli problem terör örgütü PKK/YPG'ye verilen destek olduğunu belirtti.

KARADENİZ'DEKİ TANSİYONU YÜKSELTEN RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ

Türkiye'nin barıştan yana olduğunu aktaran Akar, "Herhangi bir ani hareket ile birlikte bazı olaylar zinciri tetiklenebilir." dedi.

Akar Kazakistan'da yaşananlara ilişkin ise "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Kazakistan bizim önemli bir müttefikimiz" derken, "Oradaki kardeşlerimizin kendi imkan ve kabiliyetleri ile bütün zorlukları aşacaklarına inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Akar, istendiğinde elimizden geleni yapmaya hazırız mesajı verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER