© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Bakan Karaismailoğlu'ndan Mahsur Kalan Gemiler ile İlgili Yeni Açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Ukrayna'da mahsur kalan Türk işletmesindeki gemilere ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, "Milli Savunma Bakanlığımız yoğun temas halindeler. Tahliye talebi olan vatandaşlarımızı oradan aldık. Gemilerini terk etmek istemeyen 110 kişi ise bekliyor" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ukrayna'da bekleyen 23 Türk işletmesindeki gemiler ile ilgili açıklama yaptı.

Başkent Kulisi programında önemli değerlendirmelerde bulunan Karaismailoğlu, konuya ilişkin şunları söyledi:

'Dünyanın neresinde olursa olsun Türk Bayraklı gemi varsa bizim arama kurtarma gemimiz var, orayla irtibattayız. Onları GPS ve haritalarla takip ederiz. O yüzden Karadeniz'de, Rusya ve Ukrayna'da sıkıntı yaşayan gemilerimizle sürekli irtibat halindeyiz.

Konuştuğumuz 18 gemi Azak Denizi'nde, Rus limanındaydı. Savaş nedeniyle ayrılamıyorlardı. Cumhurbaşkanımızın görüşmesi neticesinde 18 geminin hepsi limandan ayrıldı. Sadece hava durumundan dolayı Karadeniz'e açılamadılar. Peyderpey çıkmaya başladılar. 18 geminin 6'sı ayçiçek yağı yüklü gemilerdi. Bir tanesi Ege Denizi'nden Mersin'e yol alıyor, diğeri de Boğaz'a geliyor, ötekiler de yolda.

Asıl sıkıntımız Ukrayna'daki 23 tane gemimiz. Orayla da Milli Savunma Bakanlığımız yoğun temas halindeler. Tahliye talebi olan vatandaşlarımızı oradan aldık. Gemilerini terk etmek istemeyen 110 kişi bekliyor. Gemilerin de oradan ayrılması için yoğun çaba var şu anda. Olumlu gelişmeler var.'

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER