© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

BIMCO'nun Yeni Başkanı Sabrina Chao Oldu

BIMCO'nun 45. Başkanı Sabrina Chao oldu.

Dünyanın en büyük denizcilik derneği BIMCO, Perşembe günü organizasyonun online genel toplantısında Wah Kwong Maritime Transport Holdings Limited'den Sabrina Chao'yu yeni başkan olarak seçti.

Sabrina Chao, dünyanın en büyük denizcilik derneği BIMCO'nun bir sonraki başkanı olarak Kaptanoğlu Shipping'in Yönetim Kurulu üyesi Şadan Kaptanoğlu'ndan görevi devraldı.

Chao : '' Önümüzdeki iki yıl boyunca, temel önceliklerimden biri,  endüstrimiz ve denizcilerimiz için farkındalığın artmasına yardımcı olacağım. Pandemi, siyasi toplumda oynadığımız önemli rol hakkındaki bilgi eksikliğini de ortaya çıkardı. Mürettebat değişikliği krizi ve korsanlıkla mücadele gibi acil sorunları çözme konusunda eylemsizliğe neden oldu. Sektörümüzün dışında da sesimizi yükseltmeye devam etmeliyiz'' açıklamasında bulundu.

Chao ayrıca, BIMCO'nun Asya'daki konumunu güçlendirmeye, sesimizi ve görünürlüğümüzü artırmaya yardımcı olacağım dedi.

Sabrina Chao hakkında

Sabrina Chao, 2001 yılından beri denizcilik sektöründe faaliyet göstermektedir ve aile şirketi olan Wah Kwong Maritime Transport Holdings Limited'e 2002 yılında katılmıştır. Chao, 2013'ten Ağustos 2019'a kadar grubun Başkanlığını yürütmüştür ve 2016'dan itibaren Hong Kong Armatörler Birliği Başkanı olarak iki yıllık görev yapmıştır.

Chao, BIMCO'da iki yıl boyunca görevde kalacak.  2023 yılında görevi Almanya merkezli Reederei F. Laeisz CEO'su Nikolaus H. Schües'e devredecek.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER