© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Binlerce personelini işten çıkarıyor

Maersk, sektör hızla düşen oranlar ve aşırı kapasiteyle mücadele ederken aynı personel sıkıntıyla karşı karşıya kalıyor.

Maersk bugün üçüncü çeyrek sonuçlarını yayınladı ve 2023'e yaklaşık 110.000 erkek ve kadınla başlayan Danimarkalı taşımacılık devinin küresel iş gücünün bu yılın sonuna kadar 100.000'den az olacağı personel işten çıkarmalarını nasıl hızlandırdığını ayrıntılarıyla açıkladı.

Maersk'in Okyanus bölümü, 2022'deki zirvesinin oldukça altında olan ve gişe kapasitesindeki artışla test edilen "zorlu bir pazar ortamı" ile karşı karşıya olduğunu kabul ederek, uzun yıllardan beri ilk kez kırmızı mürekkep yaşadı ve 3. çeyrek için -27 milyon dolarlık bir FVÖK açıkladı. Bu rakam, bölümün geçen yılın aynı çeyreğinde kaydettiği 8,7 milyar dolarlık rakamdan çok uzak.

“Sektörümüz, zayıf talep, fiyatların tarihi seviyelere dönmesi ve maliyet tabanımızdaki enflasyon baskısı ile yeni bir normalle karşı karşıya. Yazdan bu yana, çoğu bölgede kapasite fazlasının fiyat düşüşlerini tetiklediğini ve gemi geri dönüşümünde veya rölantide gözle görülür bir artış olmadığını gördük. Önümüzdeki zorlu zamanlar göz önüne alındığında, finansal performansımızı korumak için çeşitli maliyet ve nakit kontrol önlemlerini hızlandırdık" dedi Maersk CEO'su Vincent Clerc.Maersk bugün, daha önce %-4 ila %1'e kıyasla küresel konteyner hacminde artık %-2 ila %-0,5 aralığında büyüme gördüğünü söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER